sxino

sxino

Τετάρτη, Νοεμβρίου 29, 2006

LIVE REPORT 12/11 NEED, VULNUS, DISTORTION OF PERCEPTION

Κυριακή βραδάκι και μαζί με τον Nick κατηφορίζουμε προς το Underworld, μιας και ο Steve βρισκόταν στην Ιταλία για να δει Tool… Ξαφνικά εκεί που προχωράμε μια ομάδα κουκουλοφόρων περνάει τρέχοντας από μπροστά μας… Τι γίνεται αναρωτιόμαστε… Μόλις φτάνουμε...

Συνέχεια... εδώ



mushroom freaks

Κυριακή, Νοεμβρίου 26, 2006

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: DIRT SPAWN DISEASE - ''Promo cd''

Τους DIRT SPAWN DISEASE τους γνωρίσαμε σε κάποιες από τις συναυλίες που συμμετείχαν με ανάλογα underground ελληνικά σχήματα και ομολογούμε ότι μας έκαναν πολύ καλή εντύπωση τόσο όσον αφορά την ποιότητα και το δυναμικό χαρακτήρα της μουσικής τους όσο και στον τομέα της σκηνικής τους παρουσίας. Σ’ ένα από αυτά τα live είχαμε την ευκαιρία να προμηθευτούμε αυτό το cd που ήρθε να επιβεβαιώσει την καλή άποψη που είχαμε γι’ αυτούς. Περιέχει εννέα συνθέσεις ομολογουμένως σωστά και όμορφα δουλεμένες ενώ η μουσική που ηχεί σε αυτές κινείται μάλλον στον χώρο του μεταλλικού hardcore χωρίς βέβαια να μπορούμε να πούμε ότι περιορίζεται σε αυτό το ιδίωμα. Το χαρακτηριστικό της μπάντας είναι η τεχνική προσέγγιση της μουσικής όσον αφορά κυρίως τους ρυθμούς και πως αυτοί αλλάζουν σε κάθε κομμάτι. Η ποικιλία όμως αυτή παρουσιάζεται εντονότερη στα φωνητικά όπου πραγματικά κυμαίνονται από βαριά βοθροειδή σε καθαρά όπου εδώ παρουσιάζεται μια εμφανής ομοιότητα σε Tool. Πραγματικά πολύ δυνατό χαρτί αυτό για τους Dirt καθώς είναι και ο τομέας που τους δίνει μια ιδιαίτερη ταυτότητα και τους κάνει να ξεχωρίζουν στην πλειάδα των συγκροτημάτων ανάλογου ύφους. Οι ιδέες που ακούγονται στα riffs της κιθάρας είναι αρκετά έξυπνες και αν μη τι άλλο αρκετά πορωτικές. Τραγούδια όπως τα ‘’Won’t let you try’’ και ‘’Burning photograph’’ σου κολλάνε αμέσως στο μυαλό ενώ είναι τα δυνατά χαρτιά της μπάντας και για τα live πιστεύουμε. Από την άλλη υπάρχουν κομμάτια τα οποία σε κρατάνε σε εγρήγορση να παρακολουθήσεις την εξέλιξή τους ενώ σε πολλά σημεία σε οδηγούν σε ασυναίσθητη ρυθμική κίνηση του κεφαλιού ελληνιστή ‘’headbanging’’ (‘’Evolve eye evoke’’, ‘’Filtered’’, ‘’In flesh and blood’’, ‘’ Your own filth rose’’). Το cd περιέχει ακόμα 2 εισαγωγικά κομμάτια το πρώτο εκ των οποίων οδηγεί στο χειμαρρώδες ‘’ materialized messiah ‘’ το οποίο και αποτελεί ιδανικό κομμάτι για έναρξη των live εμφανίσεων. Συνολικά έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ αξιόλογο δίσκο, όπως και συγκρότημα, ο οποίος αφήνει υποσχέσεις για πολύ καλά πράγματα στο μέλλον αρκεί τα παιδιά να συνεχίσουν με παρόμοια όρεξη και μεράκι. Μια καλή ιδέα για τους ‘’ Dirt spawn disease ‘’ θα σας δοθεί σε κάποια από τις επερχόμενες συναυλίες τους στις οποίες λογικά θα μπορείτε να προμηθευτείτε το εν λόγω cd. Τέλος μάθαμε ότι είναι έτοιμοι να υπογράψουν με την Ε.Μ.Ι. οπότε αυτό τα λέει όλα…

mushroom freaks

Σάββατο, Νοεμβρίου 25, 2006

LIVE REPORT 7/11 BLACK COBRA, BLUTCH, SUN OF NOTHING

H διεξαγωγή συναυλιών στην Ελλάδα με συγκροτήματα από τον Doom-Sludge χώρο του εξωτερικού δεν είναι και το πιο συνηθισμένο φαινόμενο. Πόσο μάλλον το γεγονός το εισιτήριο της συναυλίας να είναι 12 euro. Δυο πολύ καλοί λόγοι λοιπόν να κατευθυνθούμε για άλλη μια φορά στο ΑN...

Συνέχεια... εδώ


mushroom freaks

LIVE 8/12 J.ALLEN, POEM, FLIPTOP BOX (με την υποστήριξη του Rock Storm Fm)


Το Underground Foundation με την Butterfly Effect διοργανώνουν την 
Παρασκευή 8/12 μια alternative/grunge βραδυά με 3 απο τις πιο δυναμικές
μπάντες της Αθήνας.Στην σκηνή θα εμφανιστούν οι J.Allen,Poem και
Fliptop Box.

Περισσότερες πληροφορίες:www.u-f.gr
Έναρξη:20.30
Είσοδος:6 ευρώ



mushroom freaks

Πέμπτη, Νοεμβρίου 23, 2006

TO PARTY της εβδομαδας

Παρασκευη 24/11,το βραδυ στο φυσικο, (Πανεπιστημιουλη, Ζωγραφου, εισοδος για αυτοκινητο απο Ουλωφ Παλμε, για πεζους, απο τερμα 608), θα γινει το παρτυ που ολοι τοσο πολυ περιμενατε.
Θα γινει χαμος.
φτηνα ποτα, και ο rainboy, να επιστρεφει στην επιλογη της μουσικης, για ξεφρενο χορο.



BE there

Ενδιαφερουσες συναυλιες


Το μαγαζι "Στον Αέρα", στην Πετρούπολη, εδώ και χρονια ειναι ενα απο τα πιο δραστήρια για την αθηναική σκηνη. Τις επομένες βδομαδες θα φιλοξενήσει τα παρακατω live, αρκετα απο τα οποια ειναι αρκετα ενδιαφεροντα.

Πέμπτη 23, Παρασκευή 24, Σάββατο 25 - ACTIVE MEMBER (Μέρες παράξενες, βλάσφημες νύχτες μέσα σε μια "Σκεράτσα")

Κυριακή 26 - SERRENA KRIST-BLINE RAMPAGE-METAL CROSS (petroupoli's metal)


Παρασκευή 1 - LOCOMONDO (η μπάντα που έκανε τη reggae ελληνική υπόθεση)

Σάββατο 2 - ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ & Β MOVIES ("Αλλη μια μέρα" - ο νέος δίσκος)

Κυριακή 3 - ΘΑΝΟΣ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ (Διάφανα Κρίνα)

Παρασκευή 8 - SOCRATES DRΑNK THE CONIUM (η μεγαλύτερη ελληνική ροκ μπάντα)

Σάββατο 9 - DAVID LΥNCH (ο μεγαλος "πνευστός" σε ένα διαφορετικό concept)

Κυριακή 10 - OUTSPOKEN-ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟΣ ΝΟΡΜΑΝ (νέες δυναμικές εναλλακτικές φωνές)

Παρασκευή 15 & Σάββατο 16 - BOB BROZMAN (η πιο δυνατή blues εμπειρία)

Κυριακή 17 - ΠΥΡ & ΜΑΝΙΑ-ΚΟΝΤΡΑ ΤΕΜΠΟ-ΓΥΑΛΙΝΟ ΤΕΙΧΟΣ(undergroun studio's rock festival)

Τετάρτη 20 - ΟΜΑΔΑ ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ-Π.ΚΥΤΤΑΡΗΣ-MAY DAY("Ash in Art" Festival)

Πέμπτη 21 - ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ-BATUCA-WORMAFA-QMAIL("Ash in Art" Festival)

Παρασκευή 22 & Σάββατο 23 - XAXAKES (η πιο ανατρεπτική μουσική φόρμα)

Κυριακή 24 - Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΩΝ ΧΩΜΑΤΩΝ (ρεμπέτικο-λαικό λυποθιμικό υπερθέαμα)

27,28,29,30,31 - 10th LOW BAP FESTIVAL (η κορυφαία στιγμή του low bap)

και 12,13,14 Ιανουαρίου 2007 - ΔΙΑΦΑΝΑ ΚΡΙΝΑ

rainboy

Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2006

O άνεμος χόρευε το κριθάρι (The Wind That Shakes The Barley)

Miα δεκαετία μετά το Γη και Ελευθερία, ο Ken Loach γυρίζει την δεύτερη ταινία του ιστορικών αναφορών και μάλιστα σχετική με ένα από τα πιο σημαντικά εθνικοαπελευθερωτικα κινήματα του 20ου αιώνα., αυτό της Ιρλανδίας. Η ταινία είναι τοποθετημένη το καιρό του Πολέμου για την Ανεξαρτησία της Ιρλανδίας (πριν την διχοτόμηση), στα τέλη της δεκαετίας του ’10. Περιστρέφεται γύρω από δυο αδέλφια, που πρωτοστατούν στον IRA (Irish Republic Army) της περιοχής τους, ο οποίος καταφέρνει να εκλέξει περιοχές ολόκληρες, και μάλιστα να εγκαθυδρισει δομές λαϊκής εξουσίας (χαρακτηριστική η σκηνή με το λαϊκό δικαστήριο). Κάπου εκεί αρχίζει και το ποιο ενδιαφέρον της ταινίας, που δεν είναι οι σκηνές που δείχνουν την βιαιότητα των Άγγλων κατακτητών, ή τα σκληρά μετρά του IRA προς τους προδότες, αλλά το πώς αναδεικνύονται οι διαφορετικές πολιτικές λογικές σε σχέση με το τι γίνετε μετά το εθνικοαπελευθερωτικο (αν και δεν υποδεικνύει αν είναι αυθόρμητες, ή αν υπάρχουν οργανωμένες τάσεις πίσω από αυτές). Έτσι βλέπεις ένα κομμάτι του πλυθησμου, να αναπτύσσει πολύ πιο ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά, και να εμπνέεστε από το όραμα μιας άλλης κοινωνίας (μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στις μέρες που οι Μπολσεβίκοι ακόμα παλεύουν για να σταθεροποιήσουν την επανάσταση στην ΕΣΣΔ), και η πάλη ανάμεσα στις διαφορές αντιλήψεις, έρχεται όταν προτείνετε συνθηκολόγηση από τους Άγγλους, με έναν αρκετά αντιφατικό τρόπο. Κάπως έτσι θα φτάσουν στον εμφύλιο πόλεμο, με ζητημάτων συνέχιση ή όχι του αγώνα, οπού εκεί κορυφώνεται και η ταινία, καθώς η μπλέκετε η πολιτική διαφωνία, με την αδελφική σχέση των δυο πρωταγωνιστών, οι οποίοι βρίσκονται μπροστά σε καθοριστικές επιλογές, καθώς αρχίζουν οι πρώτες ένοπλες συρράξεις του εμφυλίου.

Στην Μ. Βρετανια, εχει γινει προφανως σαλος με την ταινια, καθως προφανως οι αγγλοι,θελουν να να προσποιηθουν ότι ποτε δεν συνεβησαν αυτά, και ότι ο σκηνοθετης εχει υπερβαλει με το θεμα της βιας στην ταινια. Φυσικα μεχρι την επιτυχια στις Καννες, ειχε συστηματικα θαφτει από τους κριτικους (η ταινια χαρακτηριστικε ως αντι-βρετανικη παραποιηση της ιστορίας), και υστερα από αυτή ειχε καποια επιτυχια (αφου ξαναβγηκε στις αιθουσες) αλλα συνεχιζει να είναι τεραστιο θεμα συζητησης, καθως παντα προκαλει οργη στους αγγλους το Ιρλανδικο. Νομζω ότι την καλυτερη απαντηση σε αυτό το θεμα την δινει ο ιδιος ο σκηνοθετης «Αν παλεύεις για τις ιδέες σου, τα οποία είναι τα ιδανικά της δικαιοσύνης, της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας, και συναντάς αντίσταση από τους άλλους τότε αυτό φυσικά οδηγεί στη βία: αυτό είναι το πρόβλημα. Είναι ακριβώς αυτή η αντίσταση που οδηγεί στη βία. Η βία αυτή σημαδεύει τους ανθρώπους στην ταινία. Είναι λυπηρό αλλά για να καταστήσει τη δικαιοσύνη πρέπει να περάσεις μέσα από τη βία». Και συνεχίζει: «Νομίζω ότι η ιστορία για τον αγώνα για ανεξαρτησία είναι μια ιστορία που συνεχώς επαναλαμβάνεται. Πάντα είναι η κατάλληλη στιγμή για να αφηγηθείς αυτήν την ιστορία. Πάντα κάπου υπάρχουν στρατεύματα κατοχής και άνθρωποι που ζουν υπό κατοχή αντιστεκόμενοι. Επίσης στην ταινία υπάρχει μια εξαιρετική ιστορία συντροφικότητας και ηρωισμού και μέσα σ’ αυτήν την ιστορία μια τραγική σύγκρουση».


Το τραγουδι από το οποιο πηρε το ονομα της η ταινια, είναι ένα παλιο τραγουδι, γραμμενο το 19ο αιωνα , και είναι γραμμενο, σαν η ιστορια ενός επαναστατημενου νεου τον καιρο της πρωτης εξεγερσης εναντια στο στεμα (1798), κατά το καιρο της οποιας (και για αρκετες δεκαετιας αργοτερα) οι νεαροι ιρλανδοι, βαζαν στις τσεπες του, ένα κλαρι κριθάρι, σαν συνθηματικο, και για αυτό, στην συνεχεια αποτελεσε συμβολο του Ιρλανδικου αγωνα. Με λιγο ψαξιμο μπορειτε να το βρειτε σε εκτελεσεις από τους The Dubliners, Dolores Keane, Dead Can Dance, Solas, The Clancy Brothers, Dick Gaughan.



I sat within the valley green, I sat me with my true love
My sad heart strove the two between, the old love and the new love
The old for her, the new that made me think on Ireland dearly
While soft the wind blew down the glen and shook the golden barley

'Twas hard the woeful words to frame to break the ties that bound us
But harder still to bear the shame of foreign chains around us
And so I said, "The mountain glen I'll seek at morning early
And join the bold united men, while soft winds shake the barley"

While sad I kissed away her tears, my fond arms round her flinging
A yeoman's shot burst on our ears from out the wildwood ringing
A bullet pierced my true love's side in life's young spring so early
And on my breast in blood she died while soft winds shook the barley

But blood for blood without remorse I've taken at Oulart Hollow
And laid my true love's clay cold corpse where I full soon may follow
As round her grave I wander drear, noon, night and morning early
With breaking heart when e'er I hear the wind that shakes the barley.

Δυο λόγια για τον Ken Loach.
Ο Ken Loach ξεκίνησε την να ασχολείστε με την ηθοποιέ στα τέλη της δεκαετίας του ’50, αλλά πολύ σύντομα ανέλαβε την σκηνοθεσία σε τηλεοπτικές παραγωγές, με αρκετή επιτυχία στην Βρετανία την δεκαετία του ’60. Το ’68 σκηνοθέτησε την πρώτη του ταινία το «Kes», η οποία είναι η ιστορία ενός αγοριού, από μια εργατική οικογένεια, σε μια εργατική πόλη, με μονό μέλλον να γίνει ανθρακωρύχος, το οποίο αντιμετωπίζει στωικά την ζωή του, μεχρι που αρχιζει και βρίσκει ενδιαφέρον στην εκπαίδευση ενός γερακιού, αλλά ακόμα και αυτό δεν θα το βοηθήσει να ξεφύγει από το προδιαγραμμένο μέλλον του. Με αυτή την ταινία άρχισε να δείχνει τους κοινωνικούς του προβληματισμούς, και μέσα σ το κλίμα της εποχής θα έχει μεγάλη επιτυχία. Αλλά τις επόμενες δυο δεκαετίες θα γυρίσει αρκετές πιο πολιτικοποιημένες ταινίες, οι οποίες έπεσαν θύμα τις λογοκρισίας, και κάποιες δεν κυκλοφορήσαν ποτέ, ενώ άλλες θα βγουν σε πετσοκομμένες εκδοχές, από μικρές εταιρίες, με αισχρό δίκτυο διανομής, έτσι θα μείνει για πολλά χρονιά εκτός δημοσιότητας (με εξαίρεση δυο φορές που άνοιξε σοβαρό θέμα για την λογοκρισία) . Αλλά την δεκαετία του ’90 θα επιστρέψει πιο δυνατός από ποτέ, και λιγότερο λογοκριμένος, και θα κερδίσει 3 φορές βραβεία στις Κανόνες, αρχίζοντας από ’90 με το Hidden Agenda (σχετικό με τον αγώνα της Ιρλανδίας) , το ’93 με το Raining Stones, και φυσικά το ’95 με το Land and Freedom. Από εκεί και πέρα κάθε ταινία του ακολουθεί τον δρόμο της αναγνώρισης, και πραγματικά όλες αξίζουν, καθώς καταπιάνονται με ζητήματα των ορών ζώνης της εργατικής τάξης, και των μεταναστών, και με εθνικό απελευθερωτικά και αλλά κινήματα. Τέλος σημαντικό στοιχειό της σκηνοθεσίας του είναι, ότι προτιμά αν μην δουλεύει με γνωστούς ηθοποιούς, και προτιμά να βρίσκει ξανθωπούς που τα προσωπικά τους βιώματα να είναι πολύ κοντά στο ρολό, είτε ρολό καταγωγής, είτε λόγω ταξικής προέλευσης, είτε λόγω δραστηριοποίησης σε κινήματα.
ΦΙΛΜΟΓΡΑΦΙΑ
Poor Cow (1967)
Kes (1969)
The Save the Children Fund Film (1971)
Family Life (1971)
Black Jack (1979)
The Gamekeeper (1980)
Looks and Smiles (1981)
Which Side Are You On? (1984)
Fatherland (1986)
Hidden Agenda (1990).
Riff-Raff (1990).
Raining Stones (1993).
Ladybird Ladybird (1994)
Land and Freedom (1995)
A Contemporary Case for Common Ownership (1995)
Carla's Song (1996)
The Flickering Flame (1997)
My Name Is Joe (1998)
Bread and Roses (2000)
The Navigators (2001)
Sweet Sixteen (2002)
Ae Fond Kiss... (2004)
The Wind That Shakes the Barley (2006)



rainboy

Τρίτη, Νοεμβρίου 21, 2006

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ : NEED - ''The Wisdom Machine''

Να ‘μαστε λοιπόν εδώ έτοιμοι για να γράψουμε για το πρώτο album των NEEDThe Wisdom Machine’ το οποίο έχει ήδη κυκλοφορήσει. Και το λέμε αυτό γιατί τα παιδιά μας το έχουν δώσει εδώ και καιρό αλλά θέλαμε να το ακούσουμε προσεκτικά πριν γράψουμε αυτά που ακολουθούν. Περιέχει 10 κομμάτια συνολικής διάρκειας περίπου μιας ώρας . Σημαντικό είναι ότι δίσκος είναι concept και το λέμε αυτό εξ αρχής μιας και αυτό δείχνει ότι εκτός από την μουσική τους προσέχουν αρκετά και τους στίχους τους και αυτό είναι ένα επιπλέον συν στο όλο αποτέλεσμα. Η βασική ιστορία που περιγράφεται είναι για έναν τυπά τον Japetu o οποίος σκοτώθηκε σε ένα βίαιο αυτοκινητιστικό δυστύχημα. 14 χρόνια αργότερα ένα παιδί βρίσκεται στο σημείο του δυστυχήματος και ισχυρίζεται ότι είναι ο Japetu. 3 μέρες μετά η αστυνομία τον γυρίζει στους γονείς του αλλά σε αυτές τις 3 μέρες περιγράφει τι πέρασε και είδε μέχρι να επιστρέψει πίσω… Οπότε στα κομμάτια αναφέρονται τα λόγια του, το τι πέρασε, οι εικόνες του και τα διλήμματά του. Και περνάμε στην μουσική τώρα… Τι παίζουν οι NEED; Αχα ξεκινάμε από τα δύσκολα. Πίσω στο cd ισχυρίζονται ότι είναι μία modern metal μπάντα. Ωραία λοιπόν… τι είναι τώρα αυτή η ταμπέλα! Με λίγα λόγια (πολύ λίγα) σκληρή αλλά συγχρόνως τεχνική μουσική. Εμείς θα το χαρακτηρίζαμε ότι είναι κάτι περίπου κοντά στον ήχο τον Dream Theater, εποχής Train Of Thoughts, χωρίς πλήκτρα. Αλλά και πάλι θα βρεις επιρροές και από άλλα συγκροτήματα. Μάλλον οι ίδιοι οι Need το κάνανε επίτηδες για να μπερδεύουν τον ‘μουσικό τύπο’ ο οποίος μια ζωή προσπαθεί να δώσει ταμπέλες στα πάντα. Ε κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό. Τα παιδιά παίζουν σκληρή μουσική… metal. Το cd ξεκινάει με το Torn το οποίο υπήρχε και στο promo τους. Όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά… ο ήχος είναι σαφώς καλύτερος και ακόμα πιο δυνατός… ειδικά τα περιστασιακά samples δώσανε το δικό τους χαρακτήρα. Γαμώ τα κομμάτια για να ξεκινάς ένα δίσκο. Σε αυτό το κομμάτι ο ήρωάς παθαίνει το ατύχημα και έχουμε τον μονόλογό του προς τον Mεγάλο. Επόμενο το The White Tunnel το οποίο συνεχίζει στον ίδιο δυνατό ρυθμό με ένα πολύ όμορφο ρεφρέν. Εδώ έχουμε και την εμφάνιση και κάποιων οργισμένων φωνητικών που δίνουν μία πινελιά μίσους. Εδώ περιγράφει τα κλασικά, το λευκό φως που βλέπεις να έρχεται από το τούνελ, το οποίο το ακολουθεί έχοντας στο μυαλό του ότι κάποιος τρόπος θα υπάρχει για να σωθεί. Συνέχεια για το Twin Soul το οποίο όπως είχαμε πει και στο promo έχει ένα απίστευτο panterικό riff το οποίο σου καρφώνεται στο μυαλό. Εδώ περιγράφεται ο διαχωρισμός του σώματος και της ψυχής και της επιλογής. Τεχνικές αρμονικές ακούγονται και η ώρα του Sea Of Lost Faces έχει έρθει. Κομμάτι το οποίο σίγουρα στα live θα ξεσηκώσει και τον πιο δύσκολο ακροατή. Εδώ τα πράγματα έχουν αρχίσει να ξεδιαλύνουν αφού έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά… οπότε θα πρέπει να βρει την μηχανή της σοφίας για να βρει την απάντηση… Το Denmad που ακολουθεί δεν έχει κάτι το διαφορετικό απλά ακολουθεί το κλασικό σπάσιμο των Need. Σε αυτό απλά ο Japetu αναρωτιέται αν είναι καταραμένος και αν θα μπορέσει επιτέλους να γυρίσει πίσω στον κόσμο του. Το The Wisdom Machine είναι το μεγαλύτερο σε διάρκεια κομμάτι το οποίο βγάζει και τον περισσότερο πόνο στο δίσκο. Εδώ φαίνονται αρκετά και οι επιρροές τους από Dream Theater. Αν και μεγάλο (10 λεπτά) είναι αρκετά δουλεμένο και δεν κουράζει τον ακροατή. Η ζωή του ήρωα περνάει μπροστά από τα μάτια του και ο οποίος θα πρέπει να ακολουθήσει το δικό του μονοπάτι, να είναι ελεύθερος. Το 7H που ακολουθεί έχει ίσως το καλύτερο ογκώδες riff του δίσκου, το οποίο είναι και το αγαπημένο μας. Εδώ τα λέει σε άγριο ύφος στον δημιουργό του. Το Lost είναι η μπαλάντα το δίσκου. Αργό και ταξιδιάρικο κομμάτι σου προκαλεί μία ανατριχίλα… μήπως έχουμε μπει στον ρόλο του Japetu o οποίος εδώ νοιώθει μόνος και χαμένος… Η χαλάρωση όμως αυτή δεν θα κρατήσει πολύ αφού το Stroll Of Choice σε επαναφέρει στους δυνατούς ρυθμούς των Need με τα φωνητικά να μεταλλάσσονται συνεχώς. Είναι ο περίπατος της τ ελικής επιλογής του Japetu. Και ερχόμαστε στο τελευταίο κομμάτι του cd το Sutanatus το οποίο βγάζει όλο τον πόνο του πρωταγωνιστή μας με την μουσική του και τελικά την επιστροφή του στο κόσμο ξανά. Εδώ κάπου τελειώνει η παρουσίαση του The Wisdom Machine… θα μπορούσαμε να γράφουμε σελίδες ολόκληρες για αυτό το cd το οποίο σίγουρα δεν θα μείνει απαρατήρητο μιας και μιλάμε για μία πάρα πολύ προσεγμένη δουλειά. Κυκλοφορεί από την Burning Star Records σε digipack έκδοση… Παιδιά σας ευχόμαστε το καλύτερο γιατί το αξίζετε πραγματικά…

Υ.Γ. Εκτός από concept στιχουργικά είναι και μουσικά σε ορισμένα σημεία (για προσέξτε την μελωδία στο τέλος του Sea Of Lost Faces, στην αρχή του 7 Η και στο τέλος του Sutanatus).

mushroom freaks

LIVE 25/11 TAINT, NOISELUST, MAHAKALA

Γιατί πρέπει να πάτε:
Ίσως λόγω του χαμηλού profile τους, οι TAINT (UK) να μην έχουν ταράξει το hype status της hardcore/metal σκηνής με αποτέλεσμα να μην είναι το cool όνομα που πρέπει να δείτε επειδή το ακούνε όλοι οι φίλοι σας, αλλά η εμπειρία των συναυλιών τους στην Αθήνα (25/11, Underworld Club) και στην Θεσσαλονίκη θα σας καθηλώσει και θα σας κάνει να αναρωτηθείτε πόσες φορές θα έχετε την ευκαιρεία να ακούσετε μια σύγχρονη μπάντα τόσο παθιασμένη και ειλικρινή για την μουσική της.
Support: NOISELUST, MAHAKALA
Ώρα έναρξης: 20:30
Είσοδος: 13euro

mushroom freaks

LORD13 RELEASE PARTY 24/11

Την Παρασκευή 24/11 θα γίνει το release party των LORD13 για την κυκλοφορία του debut album τους, στο Underground Club στα Εξάρχεια...



Be there...

UP IN SMOKE LORD 13...





mushroom freaks

Τετάρτη, Νοεμβρίου 15, 2006

LIVE REPORT 3/11 NIGHTSTALKER, DEAR DARKSTAR

Με μεγάλη μας χαρά κατευθυνόμαστε για άλλη μία φορά προς το ΑΝ. Είχαμε καιρό να δούμε τους Stalker στο συγκεκριμένο συναυλιακό χώρο και αναρωτιόμασταν αν θα είχε αρκετό κόσμο, όπως συνηθίζεται άλλωστε. Και όμως είχε αρκετό κόσμο, περισσότερο απ’ ότι φανταζόμασταν. Πρώτοι στη σκηνή ανέβηκαν οι...



Συνέχεια... εδώ





mushroom freaks

Τρίτη, Νοεμβρίου 14, 2006

ΜΗΝΥΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΕΣΟ!!!

Να ‘μαστε και εμείς πάλι εδώ, αυτήν την φορά θα γράψουμε για κάτι διαφορετικό. Κάτι εκτός μουσικής, κάποιες ιδέες μας και συναισθήματά μας… Αιτία η μήνυση γνωστού τηλεβιβλιοπώλη προς τον άνθρωπο που έφτιαξε την μηχανή αναζήτησης των blog (blogme.gr) επειδή περιείχε στον κατάλογό της ένα blog το οποίο σατύριζε τον εν λόγο τηλεβιβλιοπώλη. Ναι ναι καλά ακούσατε, αν και πιστεύουμε ότι πλέον είναι αρκετά γνωστό το περιστατικό. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι είναι η πρώτη φορά στην ελλαδίτσα μας που μηνύεται ένα ηλεκτρονικό μέσο. Το συμβάν έγινε γνωστό στις 27/10 όταν και στο blogme.gr ανέβηκε ένα κείμενο που έλεγε το τι συνέβη… ότι τον συνέλαβαν οι άντρες της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος κτλπ. Αυτόν και όχι τον τύπο που έγραφε στο σατυρικό blog. Και όλα αυτά γιατί;;;;; Επειδή σατίριζε ένα δημόσιο πρόσωπο… Ε και επειδή είναι της μόδας οι μηνύσεις… τσουκ να σου άλλη μία. Τώρα να μην αρχίζουμε να γράφουμε για το πόσο ηλίθιο είναι να συλλαμβάνεις τον κατάλογο των περιεχομένων επειδή δεν μπορείς να βρεις ποιος έγραφε το συγκεκριμένο blog. Ή πόσο ηλίθιο είναι να κλείνει κάποιος ένα blog επειδή το θεωρεί προπαγάνδα ενώ ο ίδιος διαφημίζει και πουλάει βιβλία με τίτλο… Γη, Ο Πλανήτης Των Ελλήνων… Ε η ηλιθιότητα έχει και τα όριά της. Το θέμα είναι από δω και πέρα τι γίνεται. Απ’ ό,τι γνωρίζουμε τα blogs δημιουργήθηκαν για να εκφράζει ο καθένας μας την άποψή του ελεύθερα, ή κάνουμε λάθος. Εμείς και πολύ άλλοι πιστεύουμε, ότι γουστάρουμε να διαβάζουμε διάφορα νέα, από απλούς πολίτες και όχι από κατευθυνόμενους ρεπόρτερ και δημοσιογράφους. Μας αρέσει να τα διαβάζουμε γιατί είναι γραμμένα απλά, με αγάπη, με συγκίνηση, με προσωπικές εμπειρίες και ένα σορό άλλα… είναι αληθινά. Δεν υπάρχουν στην μέση τα λεφτά, δεν κερδίζει κανένας τίποτα και από την άλλη να φοβάσαι πλέον να γράψεις για το οτιδήποτε μήπως και το βρουν από την Δ.Η.Ε. ή βρεθεί πάλι κάποιος σαν τον κύριο τηλεβιβλιοπώλη και σε μηνύσει. Απλά γελάμε… Κάπου επίσης διαβάσαμε ότι θα πρέπει εμείς οι bloggers να δημιουργήσουμε ένα σωματείο μέσω του οποίου θα καθορίζουμε το πλαίσιο λειτουργίας μας. Αν γίνει κάτι τέτοιο πιστεύουμε ότι θα πάψει να έχει την γλυκιά αυτή μαγεία το blog, γιατί σίγουρα θα καθοριστεί και πλαίσιο λογοκρισίας… και πιστέψτε μας δεν είναι και ότ,ι καλύτερο το να θέλεις να γράψεις τις ιδέες σου και από την άλλη να σκέφτεσαι αν μπορείς να το γράψεις ή όχι. Ευτυχώς όμως που αυτό το γεγονός δεν πέρασε στα ψιλά γράμματα και ήδη σε πολλά blog και φόρουμ μιλάνε για πρωτοφανή λογοκρισία και επιστροφή στον Μεσαίωνα ή και κάτι παρατραβηγμένο (αλλά σωστό) για σύγχρονους φασίστες που συλλαμβάνουν τον αθώο κόσμο… Αυτά τα λίγα θέλαμε να θίξουμε, περιμένουμε τα δικά σας comments…

mushroom freaks

MARTIN REV οf SUICIDE ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ @ UNDERWORLD

ELECTRONIC POST PUNK ΡΥΘΜΟΚΟΥΤΙΑ
ΠΟΥ ΞΕΡΝΑΝΕ ΦΩΤΙΑ...!!!ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
@ UNDERWORLD
Opening acts: CYANNA + PARALLEL WORLDS
ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
@ ΜΥΛΟΣ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη, ο Martin Rev των Suicide, έρχεται στην Ελλάδα για δύο εκρηκτικές συναυλίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Από τα ιερά τέρατα του δρόμου, ο Martin Rev, το έτερον ήμισυ του Alan Vega, έγραψε ιστορία ως κημπορντίστας των Suicide κατά το πρόσφατο παρελθόν.O Martin Rev και ο Alan Vega ανήκουν στους πρωτοπόρους της ηλεκτρονικής μουσικής και κατάφεραν να γεφυρώσουν τα φωνητικά του πανκ με τους ηλεκτρονικούς ήχους. Οι Suicide, με το ομώνυμο ντεμπούτο τους που κυκλοφόρησε το 1977, ταρακούνησαν τα νερά της Νεοϋορκέζικης μουσικής σκηνής και έθεσαν τις βάσεις για την ηλεκτρονική ποπ με πειραματικά στοιχεία αλλά και για το industrial, που ξεπήδησαν, μεταξύ άλλων, μέσα από τις στάχτες του πανκ. Αν και πολλοί χαρακτηρίζουν τον ήχο τους ως πανκ, ένα πιο προσεκτικό άκουσμα αποδεικνύει ότι προχωράει ένα βήμα πιο μπροστά. Η ιστορία των Suicide "σταμάτησε" το 1981 και τα δύο μέλη ακολούθησαν σόλο καριέρα, ενώ συμμετείχαν και σε άλλα projects. Ωστόσο, δεν ήταν λίγες οι φορές που βρέθηκαν ξανά μαζί, όπως το 1988 στην κυκλοφορία του "A Way Of Life", αλλά και στις αρχές του 21ου αιώνα που εκδόθηκε το άλμπουμ "American Supreme" μετά από περίπου μια δεκαετία σιωπής!Ο Μartin Rev ποτέ δεν σταμάτησε να πειραματίζεται με νέους ήχους και να εξερευνά την ηλεκτρονική μουσική. Έχει κυκλοφορήσει αρκετά προσωπικά άλμπουμ στις ετικέτες "Roir" και "Puu". Το ύφος των συνθέσεών του αλλάζει από δίσκο σε δίσκο, γεγονός που αποδεικνύει τις δημιουργικές του ανησυχίες οι οποίες κάθε φορά φωτίζουν και μια διαφορετική πλευρά της μουσικής του ευφυΐας. To 2003, o Martin Rev κυκλοφόρησε το άλμπουμ "Τo Live" με νέο υλικό, ενώ δυο χρόνια αργότερα συνεργάστηκε με τους Raveonettes στο άλμπουμ "Pretty in Black". Το 2007 αναμένεται η επανακυκλοφορία του εξαιρετικού προσωπικού του άλμπουμ "Chayenne" με bonus ακυκλοφόρητο υλικό.

INFO
Σάββατο 18 Νοεμβρίου
Underworld
(Θεμιστοκλέους & Γαμβέτα 5, τηλ. 210 - 3216240)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00
Τιμή εισιτηρίων: 28 ευρώ (προπώληση) και 33 ευρώ (ταμείο).
Αυστηρά περιορισμένα, αριθμημένα εισιτήρια...
Εισιτήρια προπωλούνται ήδη από τα εξής σημεία:
Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός Στοάς, τηλ.: 210-36 08 366)
Metropolis (καταστήματα Πανεπιστημίου / Χαλανδρίου)
Vinyl Microstore (Διδότου 34, Κέντρο Αθήνας, τηλ.: 210-36 14 544)
Rock & Roll Circus (Σίνα 21, Κέντρο Αθήνας, τηλ.: 210-36 20 144)

rainboy

Baetyl live


Οι BAETYL (holy or magical meteoric stone) συναντήθηκαν πριν από τέσσερα χρόνια συνθέτοντας μουσική για τη θεατρική ομάδα "οι έξω φρενών". Έκτοτε, οι πρόβες συνεχίστηκαν και τα πρώτα τραγούδια των baetyl είδαν φως. Heavy rock ήχοι, stoner ξεσπάσματα και alternative διαδρομές όπου συναντάς επιρροές από όλο το μουσικό φάσμα συνθέτουν τα τραγούδια τους. Αυτή την στιγμή ηχογραφούν την πρώτη τους δουλειά.

baetyl.rock-underground.gr

Οι STOLEN ROSE συμπληρώνουν ένα χρόνο ζωής και οι επιρροές τους προέρχονται από οτιδήποτε είναι ροκ και όχι μόνο.


rainboy

Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2006

LIVE 23/11 SABBAH NAVAHTHANI, MAHAKALA, OCB (με την υποστήριξη του Rock Storm Fm)

Πέμπτη 23/11 στο aN club

SABBAH NAVAHTHANI, MAHAKALA, OCB

Τιμή εισόδου: 8 euro, Ώρα έναρξης: 21:30

Την βραδιά θα ανοίξουν οι Αθηναίοι punk rockers OCB κάνοντας το κατάλληλο warm-up με τους γρήγορους ρυθμούς και το αλήτικο crust-like punk rock τους.
Λίγο πριν την επίσημη κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτο
EP τους, οι sludge-sters MAHAKALA θα ανέβουν στην σκηνή για άλλη μια φορά παρουσιάζοντας το παλιό αλλά και το καινούριο τους υλικό.
Η βραδιά θα κλείσει με το πρωτόγονο
black doom metal των SABBAH NAVAHTHANI που βρίσκονται προ των πυλών της κυκλοφορίας του ντεμπούτο CD τους, “Melting Lead Inside Your Throat”.


mushroom freaks

LIVE 17/11 ACID BABY (με την υποστήριξη του Rock Storm Fm)

Άλλη μία στάση για τους heavy-rockers Acid Baby... Αυτή τη φορά στα Γιάννενα και συγκεκριμένα στο ΙΡΙΔΑ club. Ώρα έναρξης: 21:30 και είσοδο για άλλη μία φορά ελεύθερη....










mushroom freaks

H μάχη των εξωφύλλων

Fuzztones live

Οι απόλυτοι εκφραστές του Garage-Psych Punk ήχου επισκέφτονται τη χώρα μας για δύο συναρπαστικές συναυλίες. Οι Fuzztones ιδρύθηκαν το καλοκαίρι του 1980 στην Ανατολική πλευρά της Νέας Υόρκης και άρχισαν αμέσως να πάιζουν σε διάφορα φημισμένα clubs όπως το CBGB και το Mudd. Χρησιμοποιώντας το fuzzbox (ένα ειδικό πετάλι που δημιουργούσε έναν «παραμορφωμένο» ψυχεδελικό ήχο στην κιθάρα, παρόμοιο με αυτόν που έβγαζαν τα groups της δεκαετίας του 60), η μπάντα έπαιζε ένα άγριο grunge στυλ (πολύ πριν το κίνημα του grunge του Seattle στα 90ς).

Δεν είναι τυχαίο που ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Elan Portnoy, στο πρώτο single του σχήματος "Bad News Travels Fast" γράφει στα credits του δίσκου ότι παίζει "lead grunge"!
Η επίδραση των Fuzztones τόσο σε μουσικό όσο και στυλιστικό επίπεδο ήταν μεγάλη σε ετερόκλητα σχήματα όπως οι Hoodoo Gurus και ο Marc Almond. Το κλασικό video clip των Fuzztones "Ward 81" ενέπνευσε τους Ramones, οι οποίοι δεν δίστασαν να αντιγράψουν σκηνές από το clip για τις ανάγκες του δικού τους video "Psychotherapy".
Η πρώτη Ευρωπαική περιοδεία των Fuzztones το 1985, η οποία περιελάμβανε την Ουαλία, τη Σκωτία, την Αγγλία, τη Γερμανία και την Ιταλία προκάλεσε πραγματική υστερία και δημιούργησε τον πρώτο φανατικό πυρήνα οπαδών του σχήματος που τους ακολουθεί μέχρι σήμερα! Ο πρώτος δίσκος των Fuzztones με τίτλο "Lysergic Emanations" κυκλοφόρησε το 1985 και μέχρι σήμερα έχει βγει από τρεις διαφορετικές εταιρίες αποκτώντας cult status, ενώ αθροιστικά έχει ξεπεράσει πωλήσεις άνω των 500.000 αντιτύπων! Από το 1985 ως σήμερα έχουν περιοδεύσει εκτενώς σε όλο τον κόσμο, τις περισσότερες φορές σε μεγάλους χώρους και σε μεγάλα festivals. Κατά τη διάρκεια της 26χρονης καριέρας τους έχουν εμφανιστεί σε 62 δισκογραφικές δουλειές (13 albums, αναρίθμητα singles και συλλογές). Ήταν η μοναδική μπάντα που αναμείχθηκε με την αναβίωση του garage στη δεκαετία του 80 και υπέγραψε με μία μεγάλη πολυεθνική εταιρεία (RCA) κυκλοφορώντας 3 singles ("Help Murder Police", "Idol Chatter", "Hallucination Generation"). Το 2003 οι Fuzztones κυκλοφόρησαν το πρώτο studio album τους ύστερα από 13 χρόνια με τίτλο "Salt For Zombies". Η συλλογή "LSD25" βγήκε στην αγορά πέρσι για να συμπέσει με τα 25 χρόνια από την ίδρυση των Fuzztones.
Το διπλό tribute album "Illegitimate Spawn" κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2006, ενώ τρία κλασικά studio albums της μπάντας από τη δεκαετία του 80 επανεκδίδονται από την Ιταλική Get Back Label.

Date:
Sunday, 26th &
Monday, 27th November
Time: 21:00
Ticket Price: 23 euros
Venue: Underworld Club
(Θεμιστοκλέους & Γαμβέττα 5)
www.underworldclub.gr
Ticket Presale: Ticket House, Fnac, Underworld Club
Support:
Allison (1st day)
The Psykicks (2nd day)





rainboy

H NINA NASTASIA live στην Αθηνα

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ INDIE ROCK/AMERICANA, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, LIVE ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΜΕ ΠΛΗΡΗ 6ΜΕΛΗ ΜΠΑΝΤΑ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ!!!
NINA
NASTASIA (full band)

[New York, USA]
ΕΥΘΡΑΥΣΤΗ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΦΥΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ STEVE ALBINI (NIRVANA, PIXIES)...
ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΦΤΙΑΓΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΠΟΡΣΕΛΑΝΗ...
ΜΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΑ ΑΛΜΠΟΥΜ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΤΗΣ...
ΜΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ "ON LEAVING"
ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΓΟΗΤΕΙΑ,
ΠΟΥ ΑΠΟΠΛΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΡΠΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ...

ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΥΠΟ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΩΝ BONNIE "PRINCE" BILLY, SMOG, LAMBCHOP ΚΙ ΑΛΛΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΟΥ LO-FI / INDIE ROCK, ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΑΝΕΡΧΟΜΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΜΕΝΟΥ, ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΟΥ ΗΧΟΥ ΤΗΣ ΑΛΛΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ, ΤΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ:
THE CAPE MAY
[Chicago, USA]
ΜΕ ΔΥΟ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΛΜΠΟΥΜ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΤΟΥΣ... ΚΑΙ ΤΟ ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ GLASS MOUNTAIN ROADS ΜΕ ΤΟΝ STEVE ALBINI ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΝΑ ΡΑΓΙΖΕΙ ΗΔΗ ΤΙΣ ΛΕΠΤΕΠΙΛΕΠΤΕΣ ΚΑΡΔΙΕΣ...
ΚΙ ΑΚΟΜΑ,
ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ "ΣΗΜΑΔΕΥΕΙ" Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ:
WILD HONEY+BIRTHMARK

ΠΕΜΠΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2006
[doors open @ 21:00]


@ ΑΝ CLUB
(ΣΟΛΩΜΟΥ 13-15, ΕΞΑΡΧΕΙΑ)
ΕΙΣΟΔΟΣ:
23 ΕΥΡΩ (προπώληση)28 ΕΥΡΩ (ταμείο)

αυστηρά περιορισμένα, αριθμημένα εισιτήρια...
η προπώληση ξεκινάει τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου μαζί με
KID CONGO POWERS AND THE PINK MONKEY BIRDS [THE GUN CLUB-THE CRAMPS-NICK CAVE AND THE BAD SEEDS-DIAMANDA GALAS BAND]: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08.12.06 @ ΑΝ CLUB
Metropolis (καταστήματα Πανεπιστημίου / Χαλανδρίου)
Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός Στοάς, τηλ.: 210-36 08 366)
Vinyl Microstore (Διδότου 34, Κέντρο Αθήνας, τηλ.: 210-36 14 544)
Rock & Roll Circus (Σίνα 21, Κέντρο Αθήνας, τηλ.: 210-36 20 144)
υποστήριξη:
Pop+Rock, Rock FM, Think Positive, Soundpark, Tranzistor, Enjoy
EΡΧΟΝΤΑΙ [ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΠΡΟΠΩΛΟΥΝΤΑΙ]:
MARTIN REV [SUICIDE]: ΣΑΒΒΑΤΟ 18.11.2006 @ UNDERWORLD CLUB
HUGH CORNWELL [THE STRANGLERS]: ΚΥΡΙΑΚΗ 19.11.2006 @ UNDERWORLD CLUB





rainboy

Πέμπτη, Νοεμβρίου 09, 2006

Sex Pistols (kai ta myala sto blender)



rainboy

Δευτέρα, Νοεμβρίου 06, 2006

LIVE 9-10/11 ACID BABY (με την υποστήριξη του Rock Storm Fm)

Οι ACID BABY συνεχίζουν την περιοδεία τους "METAL, MPYRA, PAMEEE" και αυτήν την φορά το πουλμανάκι τους θα σταματήσει στις 9/11 στην Κομοτηνή στο club Valhalla (είσοδος 6euro με μπύρα, ώρα έναρξης 21:00) και στις 10/11 στην Θεσσαλονίκη στο club Rock Bottom (είσοδος 6euro, ώρα έναρξης 20:30). Έπεται συνέχεια...



mushroom freaks


LIVE 7/11 BLACK COBRA, BLUTCH, SUN OF NOTHING

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Το ΑN CLUB θα μετατραπεί σε ραδιενεργό βάλτο στις 7 Νοεμβρίου από μία διεθνή dream team του sludge, ειδικά συγκεντρωμένη γι’αυτή την ευκαιρία!
BLACK COBRA είναι το προϊόν της συνεργασίας δύο μουσικών, oι οποίοι είναι γνωστοί αμφότεροι για τη συμμετοχή τους σε δύο μεγαθήρια του αμερικάνικου sludge, στους 16 (SIXTEEN) και στους CAVITY. Αυτό που άρχισε σαν project όταν επέστρεφαν για διακοπές στη γενέτειρα τους στο Miami, εξελίχθηκε σε ένα από τα πλέον επιθετικά σύνολα του αμερικάνικου heavy rock. Το νέο τους υπέρβαρο album “Bestial”, με υγιείς δόσεις Sabbath-ισμών, fuzz ψυχεδέλειας, θυμωμένων punk φωνητικών και τεράστιων beatdowns, αφήνει υποσχέσεις για ένα έντονο set που θα συνθλίψει τους πάντες...
BLUTCH είναι Βέλγοι και δεν είναι ένα τυπικό sludge σχήμα. Το χαμηλοκουρδισμένο, υποβρύχιο στιλ τους διαθέτει υγιείς κλιμακώσεις, ποικιλία και ιδιαίτερα φωνητικά. Κάποιοι τους περιέγραψαν, έχοντας εν μέρει δίκιο, σαν έναν συνδυασμό Crowbar και Μastodon. Έχουν ήδη τρία albums στο ενεργητικό τους. Όντας γνωστοί για ιδιαίτερα ενεργητικά live και έχωντας μοιραστεί τη σκηνή με συγκροτήματα όπως οι Queens Of The Stone Age, The Melvins, Nebula, Bongzilla και πολλά άλλα θα προετοιμάσουν τέλεια το πεδίο για τους Black Cobra.
Οι ντόπιοι ήρωες της ηχητικής παρακμής SUN OF NOTHING, όταν ξεκίνησαν ήταν μία απίθανη περίπτωση συγκροτήματος για τα ελληνικά δεδομένα. Με το ντεμπούτο album τους “…And Words” και με μερικά από τα πιο χαοτικά live που έχει δώσει ποτέ ελληνική μπάντα, κέρδισαν το σεβασμό της εγχώριας σκηνής και απέσπασαν θετικότατα σχόλια από το εξωτερικό. Το ύφος τους έχει ως κύριο σημείο αναφοράς τους θεούς Melvins, αλλά επεκτείνεται και στο sludge, το noisecore και το black metal. Πρόσφατα ηχογράφησαν στη θεσσαλονίκη το δεύτερο album τους, το οποίο και είναι επικών διαστάσεων...
Οπότε αύριο όποιος γουστάρει στο AN στις 20:30 με είσοδο... 12euro.
mushroom freaks

Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2006

LIVE REPORT 22/10 SHATTERED HOPE, UNIVERSE217, AFFORMANCE, FREE SPACE LOSS

Μέχρι τελευταία στιγμή έψαχνα κάποιον να πάμε ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ και αυτό γιατί τα άλλα δύο μανιταράκια ήταν απασχολημένα με άλλες δουλειές. Ο φίλος μου ο...

Συνέχεια... εδώ





mushroom freaks

μεγαλο φεστιβαλ με πολλα ανεξαρτητα σχηματα

Τα σχηματα της Ε.Α.Α.Κ. (Ενιαία Ανξάρτητη Αριστερή Κίνηση σε ΑΕΙ-ΤΕΙ) 'υστερα απο 16 χρόνια παρούσιας στο ελληνικο πανεπιστήμιο, παίρνουν την επιλογη να διωργανώσουν για πρώτη φορά ενα πολιτικό πολτιστικό διιημερο. Λιγους μήνες μετά το μεγαλειώδες φοιτητικό κίνημα του καλοκαιριού, και ενώ οι φοιτητές συνεχίζουν τις κινητοποίησεις τους, θεωρούμε ότι το φεστιβάλ, μπορεί να αποτελεσει μια
Το φεστιβάλ θα πραγματοποιήθει στον χωρο της φιλοσοφικής, στην πανεπιστημιούπολη στου ζωγράφου (πρόσβαση απο το τερμα του 608 για πεζούς, και από την Ούλωφ Πάλμε για αυτοκίνητα)


ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ
17.00 Συζήτηση: " Η ριζοσπαστική αριστερά μπροστά σε νέες προκλήσεις"
19.00 Συζήτηση: " Το φοιτητικο κινημα, και η μάχη ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάθρωση"
συμμετοχη στην εκδηλωση φοιτητών απο το εξωτερικό. που θα μας μεταφέρουν την κατάσταση των κινηματων στην χωρα τους
συγκεκριμενα θα παρευθει μελος της L.C.R απο την Γαλλία, μελος της SEPC απο την Καταλωνία. και μέλος του Espacio Alteranativo Andaluz


Στις 21.00 αρχιζει το μούσικο πρόγραμμα, και μετα τις συναύλιες, θα ακολούθει dj set

α' σκηνή

ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

β'σκηνή

ΜΕΝΤΑ
SUN RAINING LIFE
GOD'S OWN MEDICINE
SUGAH GALLORE
FINGERS CROSSED
BOLEK AND LOLEK

TΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ


ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ

17.00 Συζήτηση : "Κρατική καταστολή και κινήματα νεολαίας"
19.00 Συζήτηση: "Η κατάσταση στην Μ.Ανατόλη, και η στρατιγική του ιμπεριαλισμού σήμερα"



Στις 21.00 αρχιζει το μούσικο πρόγραμμα, και μετα τις συναύλιες, θα ακολούθει dj set
α' σκηνη

ΑCTIVE MEMBER

β'σκηνη

KORSIKOV
KΙΤΡΙΝΟΣ ΔΑΧΤΥΛΟΣ
PLUS DOTS
THREE WAY PLANE
PLANET OF ZEUS

RAINBOY