sxino

sxino

Δευτέρα, Νοεμβρίου 13, 2006

Fuzztones live

Οι απόλυτοι εκφραστές του Garage-Psych Punk ήχου επισκέφτονται τη χώρα μας για δύο συναρπαστικές συναυλίες. Οι Fuzztones ιδρύθηκαν το καλοκαίρι του 1980 στην Ανατολική πλευρά της Νέας Υόρκης και άρχισαν αμέσως να πάιζουν σε διάφορα φημισμένα clubs όπως το CBGB και το Mudd. Χρησιμοποιώντας το fuzzbox (ένα ειδικό πετάλι που δημιουργούσε έναν «παραμορφωμένο» ψυχεδελικό ήχο στην κιθάρα, παρόμοιο με αυτόν που έβγαζαν τα groups της δεκαετίας του 60), η μπάντα έπαιζε ένα άγριο grunge στυλ (πολύ πριν το κίνημα του grunge του Seattle στα 90ς).

Δεν είναι τυχαίο που ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Elan Portnoy, στο πρώτο single του σχήματος "Bad News Travels Fast" γράφει στα credits του δίσκου ότι παίζει "lead grunge"!
Η επίδραση των Fuzztones τόσο σε μουσικό όσο και στυλιστικό επίπεδο ήταν μεγάλη σε ετερόκλητα σχήματα όπως οι Hoodoo Gurus και ο Marc Almond. Το κλασικό video clip των Fuzztones "Ward 81" ενέπνευσε τους Ramones, οι οποίοι δεν δίστασαν να αντιγράψουν σκηνές από το clip για τις ανάγκες του δικού τους video "Psychotherapy".
Η πρώτη Ευρωπαική περιοδεία των Fuzztones το 1985, η οποία περιελάμβανε την Ουαλία, τη Σκωτία, την Αγγλία, τη Γερμανία και την Ιταλία προκάλεσε πραγματική υστερία και δημιούργησε τον πρώτο φανατικό πυρήνα οπαδών του σχήματος που τους ακολουθεί μέχρι σήμερα! Ο πρώτος δίσκος των Fuzztones με τίτλο "Lysergic Emanations" κυκλοφόρησε το 1985 και μέχρι σήμερα έχει βγει από τρεις διαφορετικές εταιρίες αποκτώντας cult status, ενώ αθροιστικά έχει ξεπεράσει πωλήσεις άνω των 500.000 αντιτύπων! Από το 1985 ως σήμερα έχουν περιοδεύσει εκτενώς σε όλο τον κόσμο, τις περισσότερες φορές σε μεγάλους χώρους και σε μεγάλα festivals. Κατά τη διάρκεια της 26χρονης καριέρας τους έχουν εμφανιστεί σε 62 δισκογραφικές δουλειές (13 albums, αναρίθμητα singles και συλλογές). Ήταν η μοναδική μπάντα που αναμείχθηκε με την αναβίωση του garage στη δεκαετία του 80 και υπέγραψε με μία μεγάλη πολυεθνική εταιρεία (RCA) κυκλοφορώντας 3 singles ("Help Murder Police", "Idol Chatter", "Hallucination Generation"). Το 2003 οι Fuzztones κυκλοφόρησαν το πρώτο studio album τους ύστερα από 13 χρόνια με τίτλο "Salt For Zombies". Η συλλογή "LSD25" βγήκε στην αγορά πέρσι για να συμπέσει με τα 25 χρόνια από την ίδρυση των Fuzztones.
Το διπλό tribute album "Illegitimate Spawn" κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2006, ενώ τρία κλασικά studio albums της μπάντας από τη δεκαετία του 80 επανεκδίδονται από την Ιταλική Get Back Label.

Date:
Sunday, 26th &
Monday, 27th November
Time: 21:00
Ticket Price: 23 euros
Venue: Underworld Club
(Θεμιστοκλέους & Γαμβέττα 5)
www.underworldclub.gr
Ticket Presale: Ticket House, Fnac, Underworld Club
Support:
Allison (1st day)
The Psykicks (2nd day)





rainboy

Δεν υπάρχουν σχόλια: