sxino

sxino

Τετάρτη, Ιουνίου 10, 2009

LIVE 19/6 ROSETTA, BLINDEAD, CITY OF SHIPS (με την υποστήριξη του Rock Storm Fm)


ROSETTA (usa)
BLINDEAD (pl)
CITY OF SHIPS (usa)

@ An Club
Σολωμού 13-15, Εξάρχεια

Προπώληση: €27
Ταμείο: €30

Σημεία προπώλησης:
Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Εξάρχεια)
Tickethouse (Πανεπιστημίου 42, Αθήνα)

ROSETTA, BLINDEAD, CITY OF SHIPS. Το δεύτερο μισό του Ιουνίου, θα στιγματίσει την Ευρώπη. Ένα περιοδεύων co-headline triple-bill από τα πλέον φρέσκα ονόματα της εναλλακτικά "σκληρής" μουσικής βιομηχανίας (δύο από αυτά από την απέναντι όχθη του Ατλαντικού), συναντώνται για επιλεγμένες εμφανίσεις ανά την Ευρώπη. Την Παρασκευή 19 Ιουνίου μας επισκέπτονται στο An Club για να μας στείλουν στο ψυχρό διάστημα και να μας επαναφέρουν στη κόλαση. Ακολουθεί το αναλυτικό σχέδιο καταστροφής:


ROSETTA:
Με τις πολυεπίπεδες συνθέσεις τους και κυκλοφορίες με επιρροές που ξεκινούν από το post-hardcore (βλ. Isis, Neurosis), διασχίζουν drone κατακόμβες (βλ. Khanate, SunnO))) ), γαληνεύουν σε post-rock όνειρα (βλ. Mogwai, Godspeed You! Black Emperor) και καταλήγουν στο ambient μεθύσι των Stars Of The Lid, θα μας βάλουν σε τροχία γύρω από τον γαλαξία. Ναι, τόσο μακριά σε ταξιδεύουν οι συνθέσεις τους. Το ντεμπούτο τους, "The Galilean Satelites" (Translation Loss/2005) το είχε προμηνύσει. Όσοι είχαν τη τύχη να ακούσουν ταυτόχρονα τα δύο CDs (το ένα σε πιο "βατούς" δρόμους κ το αλλο σε καθαρά ambient/noise/drone ψυχώσεις) που απαρτίζουν τη κυκλοφορία, σίγουρα μπήκαν σε ασυνήθιστη τροχιά. Ένα συναίσθημα που επαναλαμβάνεται σαφώς πιο ώριμο δύο χρόνια μετά με το "Wake/Lift" (Translation Loss/2007), έχοντας κάνει και μια στάση σε πιο δυναμικούς και βάρβαρους τόπους, στο split τους με τους Balboa, "Project Mercury" (Level Plane/2007). Πλέον, μετά από διθύραμβους που έχουν δεχτεί στα χρόνια της πορείας τους, και προσπαθώντας να αποτάξουν τη post-hardcore/metal ταμπέλα που τους έχουν κολλήσει τα έντυπα (έχουν χαρακτηρίσει ευατούς ως "metal for astronauts" και "space metal"), συνεχίζουν με την ίδια D.I.Y. αισθητική και το μεράκι που τους χαρακτηρίζει από τη κυκλοφορία του demo τους το 2003, κυκλοφορώντας το μόνοι τους σε μια νέα, ενιαία 5.1 μίξη τα δύο CDs του ντεμπούτου τους σε audio DVD format, και την εναλλακτική, ambient/noise εκδοχή του "Wake/Lift". Μιλάμε για μια μπάντα που πατάει πολύ μακριά από τα στερεότυπα που έχουν χαρακτηρίσει τον ήχο τους, και κάνει συνεχώς άλματα όλο και πιο μακριά. Μια live εμπειρία που σύμφωνα με μαρτυρίες, θα μας μείνει αξέχαστη.

BLINDEAD:
Πριν καν μπει στους διάσημους πλέον black metalers Behemoth, ο Havoc δημιούργησε τους Blindead. Ένα σχήμα που ξεκίνησε από τη Gdynia της Πολωνίας, με βάση τη δημιουργία και τον πειραματισμό χωρίς να ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο μουσικό γνώμονα. Μετά από μερικές demo ηχογραφήσεις και αρκετές συναυλίες, το αποτέλεσμα ήταν ένα μείγμα μεταξύ ακραίας hardcore/death metal μουσικής και δραματικής ατμόσφαιρας, κάτι που αργότερα ονομάστηκε post-hardcore/metal. Λίγα χρόνια μετά ο Havoc αποχωρεί από τους Behemoth και προσηλώνεται στους Blindead, με σύνθεση που φτάνει πλέον τα έξι μέλη, και ηχογραφούν δύο albums με πιο πρόσφατο το "Autoscopia/Murder In Phaze" (Deadline Recs, Forshadow Music/2008 ) που τους χάρισαν -επάξια- support θέσεις σε ονόματα όπως Neurosis, Storm Of Light, Cult Of Luna, Vader, The Ocean και συμμετοχές σε μερικά από τα σημαντικότερα φεστιβάλ του χώρου. Το σχέδιο τους είναι πλέον ξεκάθαρο. Τον Ιούνιο θα μας επισκεφθούν με νέα κυκλοφορία στα χέρια τους, το "Impulse" EP που προβλέπεται να ταράξει τα νερά στα δεδομένα της μπάντας, έχοντας -όπως δηλώνει η ίδια η μπάντα- πάει αρκετά παραπέρα το ύφος της.

CITY OF SHIPS:
Το τρίο αυτό έρχεται από τις ΗΠΑ και έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματα κοινού και δισκογραφικών σχεδόν αμέσως μετά τον σχηματισμό του. Με ήδη τρεις κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους και ατελείωτες περιοδείες, μας κάνουν να αναρωτιόμαστε πως προλαβαίνουν και ηχογραφούν τους heavy post-alternative/metal οχετούς τους. Μετά τη τουλάχιστον εντυπωσιακή συμμετοχή τους στο split με τους Souvenirs Young America, ηχογράφησαν το ντεμπούτο τους "Look What God Did To Us" (Translation Loss, Sound Sturdy/2009) το οποίο έχει ξαφνιάσει με τη φρεσκάδα, την έμπνευση και τη δυναμική του! Θα μας το παρουσιάσουν μαζί με ακόμα πιο καινούριες αλλά και παλιότερες επιτυχίες τους, και μετά το πέρας της περιοδείας με τους Rosetta και Blindead, θα συνεχίσουν μέχρι αρχές Αυγούστου με τους Braveyoung (fka Giants).
Είστε πλέον ενήμεροι.


Links:
www.myspace.com/rosetta
www.myspace.com/blindead
www.myspace.com/cityofships


www.ctsprods.com / www.catchthesoap.com / www.suisound.com


mushroom freaks

Δεν υπάρχουν σχόλια: