sxino

sxino

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 02, 2007

Night On Earth (the band not the movie)



Οι ελληνικές μπάντες συνεχίζουν να μας εκπλήσσουν. Μόλις χτες έπεσε στα χέρια μου ο πρώτος δίσκος των Night On Earth, ο οποίος είναι ένα πραγματικό ταξίδι. this is not a soundtrack.this is the film. Λένε οι ίδιοι, και μάλλον έχουν δίκιο. Από τον τίτλο του συγκροτήματος αμέσως το μυαλό μου τρέχει στην σπονδυλωτή ομώνυμη ταινία του Jarmoush, αλλά η μουσική τους εκτός από εναλλακτική του Tom Waits επένδυση σε ταινίες του, μάλλον έχει πολλά περισσότερα να πεί.
Ο Δίσκος έχει δυο μέρη το stage (που είναι ζωντανά ηχογραφημένο) radio (γραμμένο σε στούντιο). Και τα δυο μέρη αποτελούνται από λίγα μεγαλής διαρκείας πειραματικά κομμάτια, που στο μεγαλύτερο μέρος του σε καθηλώνουν. Η μουσική τους δύσκολα παίρνει τίτλο είδους, και μάλλον ο γενικευμένος avant-gaurde πειραματισμός θα την περίεγραφε καλύτερα. Μάλλον τα κομμάτια από το live δισκάκι είναι ένα σκαλοπατάκι πιο πάνω, γεγονός που με κάνει να ανυπομονώ να τους δω από κοντά, γιατί σίγουρα μέχρι τότε θα τα έχω λιώσει τα δυο cdakia.
Και επειδή τα παλικάρια είναι πολύ μπροστά έχουν και blog.
Aς τους εύχηθουμε να αποκτήσουν την αναγνώριση που τους αξίζει, και μέχρι τότε ας συνοδεύουν τις δικές μας δύσκολες ώρες.





rainboy

Δεν υπάρχουν σχόλια: