sxino

sxino

Σάββατο, Φεβρουαρίου 24, 2007

Peek A Boo



Μέτα απο χρονια γκρινιας για τα εγχωρια συγκροτηματα, νομιζω οτι ειμαστε πια σε μια περιοδο οπου τα πραγματα πανε πολυ καλυτερα. Βεβαια με τους παραδοσιακους ορους της υπαρξης ενος ρευματος , μιας σκηνης ή κατι τετοιο θα ελεγε κανεις οτι ειμαστε πιο πισω απο ποτε. Αλλα ταυτοχρονα δεν μπορω να καταγραψω (καθως ειναι δεκαδες) τα συγκροτηματα που δεν εχουν να ζηλεψουν τιποτα απο τα αντιστοιχα αλλων χωρων που εχουν γινει διεθνως γνωστα.
Το κυριο νομιζω οτι ειναι σημερα οτι πολυ νεοι εκμετελευομενοι τις DIY δυνατοτηες που ξεδιπλωνοντι, και με αρκετο μερακι καταφερνουν να κανουν παρα πολυ ωραια πραγματα. Η Μαριάνθη και η Σόφη , οι Marsheaux δηλαδη, επιστρεφουν με το δευτερο τους alboum και πολλες ορεξεις. O δισκος κινειτε στα χναρια του ηχου της elctro pop των 00'ς (ή των 80΄ς αν προτιμας), που οπως εγραψα ξανα πριν μερικες μερες, τωρα που κλεινει σιγα σιγα και αυtoς ο κυκλος (και σε λιγο θα χαιρονται ολοι τι ωραια που ηταν στα '90ς)ηχογραφουντια τα πιο στιβαρα και ωριμα αλμπουμ. Το Peek a Boo ανηκει σε αυτη την κατηγορια. Ενας δισκος που σε κανει να θες να κουνηθεις αλλα ταυτοχρονα τον απολαμβαινεις να τον ακους και οτνα καθεσε στην πολυθρονα και γραφεις στο pc (οπως τωρα). Η διαθεση παραμενει χαρουμενη ως επι τον πλειστον, αν και υπαρχουν τα μελωδικα περασματα. Η παργωγη ειναι παρα πολυ καλη, και πραγματικα δεν μπορει να σε κατηγορησει για σωβινιστη κανενας αμα πεις οτι ειναι σιγουρα μια απο τις καλυτερες κυκλοφοριες του ειδους τα τελευταια χρονια. αν πρεπει με κατι να τις παρομοιασουμε θα ηταν τα γυναικεια συγκροτηματα του ειδους οπως οι Ladytron, οι Goldfrapp και οι Client, αλλα εχυν αρχισει να αποκτουν και την δικια τους πρωσοπικοτητα. Πραγματικα ανυπομονω να τις απολαυσω και απο κοντα σε καποιο εμφανιση τους, γιατι καλο και το στερεοφωνικο στο σπιτι και το αμαξι, αλλα αυτη η μουσικη θελει αλλες καταστασεις. Αν και υπραχει και μια, ζεστασι ας πουμε, που δημιοργητε απο την απλοτητα αυτης της μουσικης σε συνδιασμο εμ το γεγονος οτι θεωρεις οτι αυτοι που το φτιαχνουν ζουν καπου εδω στην αθηνα, τριγυρω σου, που νομιζεις οιτ εισαι σπιτι μαζεμενςο με φιλους και καποιος στο pc καθετ και φτιαχνει τραγουδακια για την "παρεα"

Στην σελιδα τους στο my space μπορειτε να ακουσετε τραγουδια απο το Peek a Boo

Υγ. το συγκροτημα παροτρυνει τον κοσμο σε "ακραιε ενεργεις Το Peek A Boo κυκλοφορεί σε limited έκδοση 3000 αντιτύπων σε μορφή digipack με μια αριθμημένη σακούλα Peek a boo στο εσωτερικό του. Θέλουμε όποιος αγοράσει το CD να φορέσει τη σακούλα στο κεφάλι του, να φωτογραφηθεί και να μας στείλει τη φωτογραφία στο email μας (marsheaux@marsheaux.com) ή στη σελίδα μας στο myspace (www.myspace.com/marsheaux). Αν μπείτε στη σελίδα μας στο myspace θα δείτε το κολάζ που ήδη αρχίζει να δημιουργείται από ανθρώπους που έχουν αγοράσει το CD και έχουν φωτογραφηθεί με τη σακούλα στο κεφάλι.. Και για να θυμισω οτι οι κοπελες εχουν μερακι και το παλευουν, να ενημερωσω οτι καθησαν μονες τους και παιδευτικαν για να φτιαξουν στο χερι αυτη την συσκευασια και να διπλωσουν τον φακελο για 3000 cd.

rainboy

Δεν υπάρχουν σχόλια: