sxino

sxino

Τρίτη, Αυγούστου 29, 2006

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ : NEED - promo 2006

Οι NEED σχηματίστηκαν το 2003 και αποτελούνται από τους: Jon S.V.(φωνητικά), Ravaya(κιθάρα), Κ.Κ.(μπάσο), Nikon(drums) και Constantin(κιθάρα). To 2004 κυκλοφορεί το πρώτο τους promo Avoidinme το οποίο απέσπασε πολύ καλές κριτικές. Έτσι ερχόμαστε στο 2006 και στην κυκλοφορία αυτού εδώ του promo. Μουσικά πατάνε πάνω στα σύγχρονα μονοπάτια του σκληρού ήχου. Το prog στοιχείο αναμειγμένο με ήχους από Αμερικάνικα συγκροτήματα και nu metal ήχους κάνουν το τελικό αποτέλεσμα να ακούγεται μοναδικό. Ναι καλά διαβάσατε… Το promo ξεκινάει με το Twinsoul με ένα riff βγαλμένο από τις στάχτες των Pantera. Δυνατός και τσαμπουκαλεμένος ήχος ξεχύνεται από τις κιθάρες (τα παιδιά έχουν κάνει φοβερή δουλειά σε αυτόν τον τομέα), αλλά και τα φωνητικά βρίσκονται στα σωστά επίπεδα, πότε μελωδικά και πότε αγριεμένα δίνοντας άλλη διάσταση σε όλα τα κομμάτια. Με το που ξεκινάει το Sea Of Lost Faces τεχνικές αρμονικές σου τρυπάνε το κεφάλι και στην συνέχεια ρέει σαν ορμητικό ποτάμι μία απίστευτη ριφάρα η οποία σε κάνει να ταρακουνηθείς για τα καλά. Στο Denmad τα σύγχρονα και πειραματικά στοιχεία είναι πιο εμφανή. Το refrain αλά Machine Head σου καρφώνεται με τι μία. Το Torn το οποίο κλείνει και το promo, αν είχε πιο πολύ βρομιά στις κιθάρες θα μιλάγαμε για ένα καθαρά stoner κομμάτι. Από την άλλη όμως αυτό είναι που κάνει τον ήχο τους και την μουσική τους άποψη μοναδική. Τέλος να μιλήσουμε και λίγο για την παραγωγή η οποία βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Πιστεύουμε ότι οι NEED έχουν τις προδιαγραφές να γίνουν μία μπάντα η οποία μπορεί να κάνει το δυνατό μπαμ, αρκεί να μην το βάλει κάτω και να προχωρήσει ακάθεκτη. Και το λέμε αυτό γιατί στην Ελλάδα υπήρχαν και υπάρχουν αρκετές αξιόλογες μπάντες στον σύγχρονο metal ήχο που εξαφανίζονται μετά από λίγο καιρό. Παρ’ όλα αυτά οι NEED στα μέσα Οκτωβρίου θα κυκλοφορήσουν και το πρώτο τους δίσκο The Wisdom Machine και ευχόμαστε το καλύτερο για αυτή την μπάντα, που το αξίζει. Εσείς για αρχή κατεβάστε το Twinsoul από το site του group www.needband.com για να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε σε αυτήν εδώ την παρουσίαση και μετά επικοινωνήστε μαζί τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@needband.com

Υ.Γ. Το εξώφυλλο του promo τα σπάει…

mushroom freaks

1 σχόλιο:

vandimir είπε...

Sorry για την τόσο καθυστερημένη απάντηση στα σχόλιά σου στις... 16 Ιουλίου στο blog μου, αλλά τώρα το πήρα είδηση. Έλειπα και όλο τον Αύγουστο για διακοπές... οπότε καταλαβαίνεις.
Με παραξένεψε που εδειξες τόση έκπληξη για τις ταινίες για τις οποίες γράφω. Αν εξαιρέσεις το Kin Dza dza, που είναι όντως κουφή και πανάγνωστη ταινία και έπεσε στα χέρια μου από ένα dvd ενός φίλου φανατικού της ΕΦ, όλες, μα όλες τις άλλες ταινίες τις έχω δει στα σινεμά. Είναι απλούστατα οι ταινίες που παίζονται αυτή την εποχή στις αίθουσες στην Αθήνα. Αν πάρεις ένα Αθηνόραμα π.χ. θα δεις αναφορές σ' αυτές. Κάθε φορά που πάω σινεμά γράφω σχόλια για το φιλμ που είδα.
Υπάρχουν τώρα και μερικές πιο άγνωστες. Αυτές τις έχω δει σε Φεστιβάλ ή ειδικά αφιερώματα (Νύχτες Πρεμιέρας, Ελευθεροτυπία, Εβδομάδα Γαλλικού ή Γερμανικού Κιν/φου κλπ. κλπ.)
Όπως καταλαβαίνεις δεν μπορώ δυστυχώς να τις κοινωνικοποιήσω με οποιονδήποτε τρόπο, αφού τις έχω δει μόνο στη μεγάλη οθόνη.

Καλό το μουσικό σου blog. Σε γενικές γραμμές συμφωνούμε μουσικά (στα κομάτια που ξέρω τέλος πάντων). Κομματάρα όντως το A horse with no name (έχουν κάνει κι άλλα πολύ καλά οι America), πολύ μεγάλος ο μακαρίτης ο Barrett (μ' αρέσουν πολύ οι 2 πρώτοι δίσκοι των Floyd όπως και το Relics, που είναι κυρίως με δικά του κομμάτια) και καλή η Christine Hersch. Την είχα δει μάλιστα παλιότερα λάιβ στην Ολλανδία. Επίσης, κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 90 είχα πάει στην Κριστιάνια και ήταν εντελώς τριπ φάση. Έχω σπαστεί αφάνταστα με τις μαλακίες περί κλεισίματός της. Αλλά ξέρεις, τα καλά πράγματα δεν κρατούν δυστυχώς για πάντα...
Τέλος συγνώμη που έγραψα όλο αυτό το κατεβατό κάτω από άσχετο μουσικής φύσης ποστ σου. Ελπίζω να τα ξαναπούμε.