sxino

sxino

Κυριακή, Αυγούστου 27, 2006

Sweet Sweetback's Baadasssss Song


Στις νυχτες πρεμιερας πριν 3-4 χρονια ειχα δει αυτη την υπερταινια. η ταινια αυτη θεωρητε η αρχη του Blaxploitation . εχει βγει στις αιθουσες μηνες πριν απο το Shaft, αλλα μπορεις να πεις οτι ειναι μια ταινια, πολυ πιο κοντρα στην μαυρη πραγματικοτητα. δειχνει πολυ περισοτερη παρακμη , σαπια κοινωνια κτλ.
πρωτου πεσουν οι τιτλοι της αρχης βλεπεις ενα 7χρονο παιδακι (τον Sweet Sweetback με το μεγαλο πουλακι) να πηδαει μαι 40ρα λευκη. αργοτερα μεσα στην ταινια μπλεκετε σε διαφορες υποθεσεις, αντιμετωπιζει την αστυνομια κτλ, και στο τελος υπαρχει η σημαντικοτερη (επιρεασμενη απο τον ευρωπαικο κινηματογραφο της εποχης) σκηνη, στην οποια ο πρωταγωνιστης τρεχει προς την ελευθερια.
ουσιαστικα σε αυτη την ταινια εμφανιζονται ολα τα στοιχεια αυτου του ρευματος, σε μια ταινια (σε αντιθεση με τις υπολοιπες του ειδους) σχεδον ευρωπαικη. το soundtracκ φυσικαε ειναι τιγκα soul-funk. μια ταινια σταθμος, που με τα χρονια εχει ξεχαστει.
ψαχνω μηνες να βρω την ταινια ή το soundtrack στο ιντερνετ σε τορεντς κτλ (οχι προς αγορα) και δεν τα βρισκω πουθενα. αν καποιος εχει καμια ιδεα, ας επικοινωνησει. ή αν παλι δεν εχεις ιδεα, ψαξε και εσυ να την δεις. ειναι πραγματικα μεσα στις 20 καλυτερες ταινιες που εχω δει.
διαβασε και εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: