sxino

sxino

Παρασκευή, Αυγούστου 25, 2006

Οι Ska Cubano στην Αθηνα.


Και λιγες μερες μετα το μαμα αφρικα, θα ανηφορισουμε στον Βυρωνα, για τους Ska Cubano. Ενα συγκροτημα που πολυ προσφατα εκανε το breakthrough του, και ειναι aτ the right time για να τους δεις.
το δελτιο τυπου της εταιριας λεει:

"Θεατρο Βράχων "Μελίνα Μερκούρη" , Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2006 , Ώρα έναρξης 21:00, τιμή εισιτηρίου 26,25 Euro. Oι Ska Cubano, μια από τις πιο δημοφιλείς και «καυτές» μπάντες διεθνώς, θα εμφανιστούν την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2006 για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πρόκειται για μια μουσική πανδαισία από την Καραϊβική, που συνθέτει τις ιστορικά συγγενείς μουσικές κουλτούρες της Τζαμάικας και της Κούβας. To ενδεκαμελές σχήμα ιδρύθηκε το 2001 στο Λονδίνο από τον πολυτάλαντο μουσικό Natty Bo και τον ιδρυτή του label Casinosounds, Peter A. Scott, με στόχο τη δημιουργία εναλλακτικής κουβανέζικης μουσικής. Tα μέλη της μπάντας προέρχονται από την Κούβα, την Τζαμάικα, την Αγγλία, την Ιαπωνία. Η μουσική τους, πέρα από όσα δηλώνει το όνομά τους (ska, mambo, son, reggae κλπ), περιλαμβάνει και ήχους από την υπόλοιπη Καραϊβική αλλά και την αφρικανική διασπορά στην αμερικανική ήπειρο: cumbia, calypso, jazz, r&b, αϊτινή μουσική κ.α. To τελικό αποτέλεσμα, αν και διαθέτει μια ιδιαίτερη ρετρό μαγεία, είναι απόλυτα σύγχρονο, επίκαιρο και άκρως «ξεσηκωτικό», με αποτέλεσμα η μπάντα να χαρακτηριστεί από το έγκυρο περιοδικό Folk Roots «η πιο hot πάρτι μπάντα στην Ευρώπη» ? ενώ o καινούριος δίσκος τους «ο πάρτι δίσκος της χρονιάς». Οι Ska Cubano διέπρεψαν με την παρουσία τους στις 11 Δεκεμβρίου 2005 στο Όσλο στις εκδηλώσεις για τη βράβευση με Nobel Eιρήνης του Αιγύπτιου Mohammed El Baradei, Γενικού Διευθυντή της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας. Την τελετή παρακολούθησαν εκατομμύρια τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο. Η εμφάνιση των Ska Cubano, που προαναγγέλθηκε από τη Salma Hayek, πλαισίωσε αυτές μεγάλων ονομάτων της ποπ, ροκ, σόουλ και κλασικής μουσικής, όπως οι Duran Duran, Κatie Melua, Madrugada, Gladys Knight, Shaggy, Katherine Jenkins και Yo-Yo Ma."

oσο κανει ζεστη που να διαβασεις. Θσ συνεχισουμε να πινουμε τεκιλες, να ακουμε λατινικη και ρεγγε μουσικη, και θα περιμενουμε τα πρωτοβροχια.

rainboy

Δεν υπάρχουν σχόλια: