sxino

sxino

Παρασκευή, Ιανουαρίου 05, 2007

LIVE: Girlschool @ Underworld Club


:: GIRLSCHOOL ::

Η ιδανική μίξη του rock n roll, του punk και του metal ή αλλιώς η γυναικεία εκδοχή των Motorhead. Έτσι θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το συγκρότημα των Girlschool. Σχηματίστηκαν στο Νότιο Λονδίνο το 1978 και από πολύ νωρίς φάνηκαν οι δυνατότητες της μπάντας. Οι αλλαγές στο line-up δεν επηρέασαν τις Girlschool, οι οποίες κυκλοφόρησαν το πρώτο single τον Δεκέμβριο του 1978 ("Take It All Away"). Την άνοιξη του 1979 άνοιγαν τις συναυλίες των Motorhead (οι οποίοι περιόδευαν για το κλασικό "Overkill"), ενώ τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς υπέγραψαν με τη Bronze Records.

Το "Demolition" ήταν το ντεμπούτο album, το οποίο δεν άργησε να σκαρφαλώσει στο Top 30 των αγγλικών charts. Το κλασικό (και σπανιότατο) EP "St. Valentine's Day Massacre" με συμμετοχές των Girlschool και Motorhead (τα ονόματα των οποίων είχαν αλλάξει ειδικά για αυτό το EP, σε Motorschool και Headgirl) κυκλοφόρησε το 1981 και ανέβηκε στο #5! Ο διάδοχος του "Demolition" ήταν το "Hit And Run" (1981) και την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησαν το τρίτο album "Screaming Blue Murder". Το "Play Dirty" ηχογραφήθηκε το 1983 από τον Jim Lea των θρυλικών Slade.

To 1985 οι Girlschool υπέγραψαν με την πολυεθνική Polygram και κυκλοφόρησαν ένα album ("Running Wild"), μόνο για την Αμερικάνικη αγορά, και ένα video (συναυλία από το Camden Palace). Από το 1986 ως το 1989 κυκλοφόρησαν δύο albums από την GWR Records ("Nightmare", "Take A Bite"). To 1992 βγήκε στην αγορά το ομώνυμο album των Girlschool και το 1995 κυκλοφόρησε το ζωντανά ηχογραφημένο cd "Girlschool: Live", το οποίο περιείχε δύο νέα τραγούδια. Δύο ακόμη albums ακολούθησαν στον 21ο αιώνα ("Not That Innocent", "Believe") και για πρώτη φορά οι οπαδοί των Girlschool είχαν τη δυνατότητα να κατεβάσουν δύο επαναηχογραφημένα singles ("Emergency", "London", 2005) τα οποία ήταν διαθέσιμα μόνο μέσω downloading.



:: STAR STAR ::

Λοιπόν... αν δεν είναι μεθυσμένοι θα είναι καλοί... εντάξει, πλάκα κάνουμε... θα είναι καλοί ακόμα και αν είναι μεθυσμένοι.

rainboy
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: