sxino

sxino

Παρασκευή, Ιανουαρίου 05, 2007

Αλλο ένα σημαντικό live


Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΘΗΛΥΚΗ ΠΕΡΣΟΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
ΓΙΑ ΔΥΟ ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ
ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΜΠΑΝΤΑ ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ

HOLLY GOLIGHTLY (FULL BAND)
[London, UK]

Η μεγάλη αγάπη των The White Stripes, το κορίτσι στο οποίο ο Jim Jarmusch εμπιστεύτηκε τα πιο όμορφα τραγούδια του Broken Flowers, η μούσα του Billy Childish, η περσόνα των Thee Headcoatees, των πιο διάσημων κοριτσιών στην ιστορία του garage, η αδιαμφισβήτητη "διάδοχος" της Nancy Sinatra στο θρόνο της γυναικείας pop καλλιγραφίας...

...αφού ράγισε καρδιές με τη μία και μοναδική Αθηναϊκή συναυλία της τον Μάιο που μας πέρασε, επιστρέφει τώρα για να μας δώσει το φιλί της ζωής και μάλιστα εις διπλούν!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2007
[doors open @ 22:00]

opening act:

BIRTHMARK

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2007
[doors open @ 22:00]

opening act:

FADEOUT

@ PLANET MUSIC
(Λεωφόρος Αρδηττού 44, Μετς, τηλ.: 210 9237109)

ΕΙΣΟΔΟΣ*** : (για την κάθε βραδιά κατ' επιλογή):
30 ΕΥΡΩ (προπώληση)
35 ΕΥΡΩ (ταμείο)

*** το εισιτήριο περιλαμβάνει αυστηρά επιλεγμένο κόκκινο ή λευκό κρασί





HOLLY GOLIGHTLY ΕΡΓΑ & ΗΜΕΡΕΣ

Η Holly Golightly αφίχθη στο μουσικό σύμπαν με την ανατολή της δεκαετίας του '90, όταν ως ιδρυτικό μέλος συμμετείχε στη δημιουργία των Thee Headcoatees, της πιο διάσημης γυναικείας μπάντας στην ιστορία του garage-rock. Μέντοράς της ήταν ο Billy Childish, εξέχουσα φυσιογνωμία του βρετανικού underground και δημιουργός μεταξύ άλλων του "αδερφού" συγκροτήματος Thee Headcoats.

Από τότε μέχρι σήμερα, η Holly έχει να επιδείξει μια σημαντική λίστα δισκογραφικών κυκλοφοριών σε διαφορετικές ετικέτες και πλήθος σημαντικών συνεργασιών. Ο μοναδικός ήχος της συνδυάζει περίφημα δικές της συνθέσεις όπου προ-του-rock ηχητικά στοιχεία όπως τα ηλεκτρικά blues, η folk και η soul "σκουντουφλάνε" πάνω σε ωμές εκφάνσεις του rock'n'roll με διασκευές-φετίχ κλασικών των Willie Dixon, Ike Τurner, Lee Hazelwood, Wreckless Eric, Bill Withers κ.α.

Στην ουσία, πρόκειται για την σημαντικότερη γυναικεία φυσιογνωμία που αναδύθηκε ποτέ από την ομίχλη της εναλλακτικής σκηνής της Γηραιάς Αλβιόνος, παρουσιάζοντας σαφείς αναφορές στην αναβίωση του garage, στην indie rock και τα blues των πάνκιδων.

Η πρώτη προσωπική δισκογραφική της κατάθεση ήρθε το 1995 με το The Good Things.

Το 1997 κυκλοφόρησε το -ηχογραφημένο στα ιστορικά Toerag Studios του Λονδίνου- τρίτο προσωπικό άλμπουμ της Laugh It Up, που αποτελεί ένα από τα πέντε σημαντικότερα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν ποτέ αποκλειστικά με διασκευές!!!

Στο In Blood (1999) η συμβολή του Childish ήταν καθοριστική και οι δυο τους απελευθέρωσαν στην ατμόσφαιρα εξαιρετικής ομορφιάς συνθέσεις που παρέπεμπαν ευθέως στη διάδοχη κατάσταση του μυθικού ντουέτο Nancy Sinatra - Lee Hazlewood.

Με την αυγή της νέας χιλιετίας είδε το φως της δημοσιότητας το Desperate Little Town (2000), όπου η θεά Holly αποπλάνησε τους πιστούς της με κατά βάση ακουστικό υλικό και την συνεισφορά του Dan Melchior .

Την ίδια περίοδο, οι καλύτερες στιγμές της από το σύνολο των singles και EP's της συγκεντρώθηκαν στο διπλό άλμπουμ Single's Round-Up. Συμμετείχε σε διάφορες ζωντανές εμφανίσεις των The White Stripes στις Ηνωμένες Πολιτείες και αποτέλεσε το βασικό opening act στα live του αμερικανικού συγκροτήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι Jack και Meg White συνδέθηκαν με βαθιά φιλία μαζί της και ηχογράφησαν το περίφημο It's True That We Love One Another στο πλαίσιο του άλμπουμ Elephant (2003) των The White Stripes.

’λλη σημαντική συνεργασία της υπήρξε αυτή με τους The Greenhornes: κοινές ηχογραφήσεις στις ΗΠΑ, κοινή κυκλοφορία του σπέσιαλ Χριστουγεννιάτικου single, Little Stars (2002), συμμετοχή της στο άλμπουμ τους Dual Mono και αποκορύφωμα το τραγούδι There's An End, το οποίο αποτέλεσε το βασικότερο ηχητικό συστατικό της ταινίας Broken Flowers του Jim Jarmusch.

Στο ίδιο άλμπουμ με την μουσική της εν λόγω ταινίας, η Holly διασκεύασε το Tell Me Now So I Know του Ray Davies των The Kinks, προσδίδοντάς του μια σπαρακτικά εύθραυστη ομορφιά...

Το 2004 βρέθηκε στα ράφια των δισκοπωλείων το Slowly But Surely κι ένα χρόνο αργότερα το My First Holly Golighlty Album.

Φέτος επανεκδόθηκε το θρυλικό Laugh It Up, δίδοντας την ευκαιρία σε αρκετούς νεοφερμένους να εντρυφήσουν στη μαγεία της Holly!

Μετά την εξαιρετική παρθενική ζωντανή εμφάνιση που πραγματοποίησε επί ελληνικού εδάφους το φετινό Μάιο στην Αθήνα, η Holly Golightly κατηφορίζει ξανά στα μέρη μας.

Αυτή τη φορά δε, το πράγμα αναμένεται να είναι εξαιρετικά "χορταστικό", μια και οι δύο ζωντανές εμφανίσεις που θα πραγματοποιήσει στο Planet Music την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου θα αποζημιώσουν στο έπακρο τους πολυάριθμους φίλους της.

Μαζί της θα βρίσκεται και ο Bruce Brand, πρώην ντράμερ των Thee Headcoats, πρώην φίλος της Holly κι εν πολλοίς ο βασικός υπεύθυνος για την άφιξή της στο μουσικό σύμπαν αφού απ' αυτόν ξεκίνησαν όλα, όταν την προσκάλεσε σε μια συναυλία τους και στο τέλος κατέληξε να τραγουδάει μαζί τους επί σκηνής.

Η Holly θα παρουσιάσει ζωντανά επί σκηνής για πρώτη φορά στους τυχερούς παρευρισκόμενους τόσο το υλικό από το επερχόμενο άλμπουμ του side project της -ονομάζεται The Broke Offs- που κυκλοφορεί εντός του ερχόμενου Μαρτίου, όσο και τα τραγούδια του ολοκαίνουριου και πολυαναμενόμενου προσωπικού άλμπουμ της που θα δει το φως της δημοσιότητας το καλοκαίρι που μας έρχεται!

Επιλέγοντας λοιπόν την καλύτερη δυνατή χρονικά στιγμή, ας απολαύσουμε τη θεά Holly και τα πεντάμορφα ολοκαίνουρια τραγούδια της στο stage του Planet Music, του πιο όμορφου και στιλάτου συναυλιακού χώρου της πόλης.


ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ HOLLY GOLIGHTLY

ΜΕ ΤΟΥΣ THEE HEADCOATEES
GIRLSVILLE (1992)
HAVE LOVE WILL TRAVEL (1992)
LIVE [with The Headcoats] (1994)
THE SOUND OF THE BASKERVILLES [with The Headcoats] (1995)
PUNK GIRLS (1997)
BOZTIK HAZE (1997)

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ
THE GOOD THINGS (1995)
THE MAIN ATTRACTION (1996)
LAUGH IT UP (1997)
LAUGH IT ALL UP [συλλογή] (1997)
PAINTED ON (1997)
UP THE EMPIRE (1998)
SERIAL GIRLFRIEND (1998)
IN BLOOD [with Billy Childish] (1999)
GOD DONT LIKE IT (2000)
LIVE IN AMERICA (2000)
DESPERATE LITTLE TOWN [with Dan Melchior] (2000)
SINGLES ROUND-UP (2001)
TRULY SHE IS NONE OTHER (2003)
DOWN GINAS AT 3 (LIVE) (2003)
SLOWLY BUT SURELY (2004)
MY FIRST HOLLY GOLIGHTLY ALBUM [συλλογή] (2005)

Δεν υπάρχουν σχόλια: