sxino

sxino

Τετάρτη, Ιουνίου 13, 2007

ART UBER ALLES!!!

Περίληψη εκπομπής ΑRT UBER ALLES (τέχνη πάνω από όλα)

Μουσική νεανική εκπομπή που έρχεται να συμπληρώσει το κενό που υπάρχει στην ελληνική τηλεόραση.
Η εκπομπή ασχολείται με την ελληνική ανεξάρτητη μουσική σκηνή αλλά και με την ξένη. Παρουσιάζει group και καλλιτέχνες από τον χώρο της electro, experimental, gothic, jazz, industrial, indie, pop, ethnic κ.α αλλά και καλλιτεχνικά δρώμενα όπως συναυλίες, video, video art, θέατρο, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής κλπ πάντα κάτω από την στέγη της underground και ανεξάρτητης μουσικής σκηνής.
Η εκπομπή έρχεται να συμπληρώσει το μουσικό κενό που υπάρχει στην ελληνική τηλεόραση έχοντας υπόψη τους χιλιάδες νέους που ασχολούνται με τα παραπάνω είδη μουσικής και που δεν διασκεδάζουν με την ελληνική pop και λαϊκή σκηνή η οποία έχει έτσι και αλλιώς το βήμα της στην ελληνική τηλεόραση. (Στοιχεία για το μέγεθος του κοινού που ασχολείται με την ανεξάρτητη μουσική σκηνή μπορούν να δοθούν από την εταιρεία)

Η θεματολογία της εκπομπής είναι:

  • Προφίλ Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών (συναυλίες, συνεντεύξεις, video clips κλπ)
  • Συναυλίες, Events και εκθέσεις
  • Ατζέντα: Προτάσεις για καλλιτεχνικά δρώμενα(συναυλίες, κινηματογράφος, θέατρο κλπ)

Μερικά από τα πράγματα που προσφέρει η εκπομπή στο κοινό της είναι:

  • Προβολή πολλών μικρών ανεξάρτητων δισκογραφικών εταιρειών που κατακλύζουν την ελληνική μουσική βιομηχανία.
  • Προτάσεις για studio που αναλαμβάνουν τέτοιες παραγωγές.
  • Προτάσεις για πολυχώρους και μουσικές σκηνές που φιλοξενούν τέτοιες παραγωγές.
  • Παρουσίαση της δουλειάς των συγκροτημάτων ζωντανά ή από το studio.
  • Συμμετοχή του κοινού με sms, e-mail, τηλέφωνα που θα μπορεί να κατευθύνει την ροή της εκπομπής.
  • Η εκπομπή θα δίνει την ευκαιρία σε συγκροτήματα και καλλιτέχνες να στέλνουν demo της δουλειάς τους τα οποία θα αξιολογούνται από συνεργάτες της εκπομπής και βάσει αυτών θα διοργανώνονται ζωντανές εμφανίσεις σε συνεργαζόμενες σκηνές (UNDERWORLD, GAGARIN, AN CLUB κλπ).
  • Επίσης η εκπομπή θα φιλοξενεί όχι μόνο άτομα από το καλλιτεχνικό κομμάτι (τραγουδιστές, μουσικούς) αλλά και από το τεχνικό δηλαδή ηχολήπτες, παραγωγούς, σκηνογράφους, φωτιστές που στηρίζουν τις παραγωγές καθώς και χρήσιμες πληροφορίες για τα επαγγέλματα αυτά λαμβάνοντας υπόψη πόσοι νέοι άνθρωποι σπουδάζουν σε Ι.Ε.Κ, τεχνικά λύκεια, εργαστήρια ελευθέρων σπουδών τις ειδικότητες αυτές. Η παρουσίαση αυτών των επαγγελμάτων θα γίνεται σε συνεργασία με τους προαναφερθέντες φορείς.

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

Σκοπός της εκπομπής θα είναι η ουσιαστική ενημέρωση του κοινού σε σχέση με τα μουσικά δρώμενα, τις νέες κυκλοφορίες σε όλη την ελληνική εναλλακτική μουσική σκηνή εκτός από το ελληνικό pop και λαϊκό.
Δικός τους σκοπός είναι να προβάλουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό την ελληνική μουσική κουλτούρα, να δώσουν βήμα σε νέους αξιόλογους καλλιτέχνες και να ικανοποιήσουν την ανάγκη του κοινού να μπορεί να δει κάτι διαφορετικό και με πιο ουσιαστικό περιεχόμενο στην ελληνική τηλεόραση και όχι να δημιουργήσουν μια ακόμη εκπομπή για να στηρίξουν το καθιερωμένο «εμπορικό» status.
Η εκπομπή θα στηρίζεται από τηλεοπτικό κανάλι και ραδιόφωνο μέσα από το Internet πράγμα που τους δίνει την ευκαιρία για παγκόσμια προβολή.

Η συγκεκριμένη εκπομπή «υπηρετεί» την καλλιτεχνική-δημιουργική ανησυχία χιλιάδων νέων ανθρώπων.

Η εκπομπή προβάλλεται στο ανανεωμένο πρόγραμμα του Channel 9 κάθε Σάββατο στις 20:00 και Κυριακή 23:00.
Καθώς και σε επανάληψη.

Το κανάλι 9 εκπέμπει στις συχνότητες 23 UHF (Υμηττός), 39 UHF (Αίγινα) και 50 UHF (Πάρνηθα).
Εκτέλεση
Παραγωγής: Μysterious Art audio visual alchemy
M
. Aλεξάνδρου 7 Ν. Ιωνία Τηλ. 210 27 97 670 -5

mushroom freaks

Δεν υπάρχουν σχόλια: