sxino

sxino

Δευτέρα, Ιουνίου 11, 2007

Φεστιβαλ Βαβελ τις επομενες μερες

Τις επομενες μερες (14-17) στο γνωστο μέρος (Γκαζι) θα γινει το φεστιβαλ τις ΒΑΒΕΛ με θεμα ΑΣΤΙΚΟΙ ΜΥΘΟΙ.
ειδικοτερα θα υπαρχεί:
ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ PHILIPPE DRUILLET: Ο Druillet είναι ένας από τους διασημότερους παγκοσμίως Γάλλος δημιουργός κόμικς, που τα έργα του έχουν μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου. Πολυσχιδής καλλιτέχνης, εκτός από πρωτότυπα των κόμικς του, θα παρουσιάσει επίσης τα αντιπροσωπευτικότερα έργα από το σύνολο της δουλειάς του: ζωγραφικά έργα, γλυπτά, έπιπλα design, ψηφιακές επεξεργασίες και τα σκηνικά από τις ταινίες Star Wars, The Ring, Το όνομα του ρόδου κ.ά. Η χώρα του τον έχει τιμήσει με την ανώτατη διάκριση του Commandeur des Arts et Lettres.

Αναδρομική έκθεση του εικονογράφου Ferenc Pinter: Ούγγρος, γεννημένος το 1931, συνεχίζει την καλλιτεχνική του πορεία ακόμα και σήμερα. Έργα του βρίσκονται στη Βιέννη, τη Μόσχα, τη Βαρσοβία, τη Βουδαπέστη. Διαφεύγει από την Ουγγαρία μετά την αποτυχημένη επανάσταση του ’56 και εγκαθίσταται στην Ιταλία. Περίφημος σε όλο τον κόσμο για τις εικονογραφήσεις και τα εξώφυλλα αναρίθμητων βιβλίων κλασσικών συγγραφέων.

Ατομική έκθεση του Κροάτη δημιουργού Danijel Zezelj: Σχεδιαστής κόμικς, εικονογράφος και multimedia performer, με ιδιαίτερα προσωπική γραμμή, έχει στο ενεργητικό του πάνω από 20 βιβλία κόμικς μεταφρασμένα σε τουλάχιστον 12 χώρες. Εγκατέλειψε τη χώρα του τα χρόνια του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία και κατέκτησε γρήγορα μια σημαντική θέση στην παγκόσμια σκηνή των κόμικς. Τα τελευταία χρόνια ζει στις ΗΠΑ.

Οι γείτονες γελάνε: Η σάτιρα στην Τουρκία: Έξι Τούρκοι σχεδιαστές σατιρίζουν την κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα της σημερινής Τουρκίας με καυστικό και τρυφερό χιούμορ.

Έκθεση του Ισπανού κόμικς δημιουργού Raúl: Πολυδιάστατος καλλιτέχνης, γνωστός κυρίως από το δίτομο πολιτικό έργο του πάνω στη γέννηση του φασισμού Berlin 1931.

Έκθεση του ιταλού Paolo Cossi: Βραβευμένος το 2004 ως ο καλύτερος νέος Ιταλός δημιουργός, διακρίνεται για το κομψό σχέδιό του και τα σενάριά του που δίνουν ζωή στην προφορική παράδοση της Ιταλίας.

Bittercomix: Παρουσίαση των δημιουργών του πρωτοποριακού περιοδικού κόμικς της Νότιας Αφρικής.

Θεματική έκθεση Ελλήνων δημιουργών κόμικς: Πάνω από 35 έλληνες σχεδιαστές εκθέτουν πρωτότυπες ιστορίες πάνω στο φετινό θέμα Αστικοί Μύθοι.

Graffiti: Έκθεση street art των εικαστικών συντελεστών της ομάδας Carpe Diem, καθώς και ζωγραφική επέμβαση σε κτήρια της πόλης με συνεργασία ελλήνων σχεδιαστών κόμικς και street art καλλιτεχνών.

Συλλογή: Μικρό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους και κινούμενου σχεδίου από όλο τον κόσμο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 20+ ταινίες πολλές από αυτές βραβευμένες.

Ημερίδες: Δύο ημερίδες πάνω στην τέχνη των κόμικς και τις τεχνικές του σεναρίου σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

+ συναυλίες, commedia dell’ arte και θέατρο δρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: