sxino

sxino

Πέμπτη, Αυγούστου 30, 2007

Radio Birdman again!


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΣΙΝΟ SOLD OUT,
ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΜΑΣ ΕΙΣΑΚΟΥΣΤΗΚΑΝ:
Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΟΥ
ΓΙΑ ΔΥΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΖΩΝΤΑΝΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΛΙΓΟΥΣ ΜΟΛΙΣ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ
HALL OF FAME


RADIO BIRDMAN

ΜΕ ΠΑΝΤΑΧΟΥ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΤΟΥΣ DENIZ TEK & ROB YOUNGER...

ΜΕ ΝΕΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ["ZENO BEACH"]ΜΕΤΑ ΑΠΟ 25 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ...

ΑΘΗΝΑ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007
(doors open @ 21:30)

@ AN CLUB
(ΣΟΛΩΜΟΥ 13-15, ΕΞΑΡΧΕΙΑ)

opening act: LOW GRAVITY

ΕΙΣΟΔΟΣ:
28 ΕΥΡΩ (προπώληση)
34 ΕΥΡΩ (ταμείο)

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ, ΤΟ ΣΠΟΥΔΑΙΟ
ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007
@ PRINCIPAL CLUB THEATER

(ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ-ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ)



RADIO BIRDMAN
ΕΡΓΑ & ΗΜΕΡΕΣ

Σχηματίστηκαν το 1974 στην Αυστραλία από τους Deniz Tek και Rob Younger. Αρχαιότεροι των The Saints, αποτέλεσαν το σημαντικότερο κεφάλαιο στην ιστορία του αυστραλιανού rock επηρεάζοντας σημαντικά πλήθος επιγόνων. O ήχος τους αποτέλεσε τον "ορισμό" του χορταριασμένου, αγνού rock'n'roll που ξεκινούσε από τα πρωτόλεια punk ιδεώδη κι έφτανε μέχρι τις εκλεκτικές hard rock αναφορές τύπου Blue ?yster Cult.

Η δε μουσική ιστορία φρόντισε ήδη από πολύ νωρίς να τους κατατάξει στην Αγία Τριάδα των ηρώων του ηλεκτρικού σύμπαντος, δίπλα στους MC5 και τους The Stooges.

Πρώτη τους δισκογραφική κατάθεση αποτέλεσε το EP Burn My Eye (1976), το πιο ουσιαστικό δείγμα πάνκικης γραφής που αναδύθηκε από τη μακρινή ήπειρο μέχρι σήμερα.

Ντεμπούτο άλμπουμ τους ήταν το Radios Appear (1978), που άντλησε τον τίτλο του από ένα στίχο της σύνθεσης των Blue Öyster Cult, Dominance and Submission.

Η κυκλοφορία του δημιούργησε πάταγο και κατάφερε να μεταφέρει την είδηση της έκρηξης του αυστραλιανού "νέου" ήχου ανά τον πλανήτη.

Υπόγραψαν σχεδόν αμέσως συμβόλαιο με την αμερικανική Sire που είχε να επιδείξει στο roster της τους The Ramones, και το άλμπουμ απόκτησε διανομή σε παγκόσμιο επίπεδο.

Παρόλα αυτά, το επόμενο, δεύτερο κατά σειρά άλμπουμ τους Living Eyes (1981) κυκλοφόρησε μετά από τρία ολόκληρα χρόνια, με αποτέλεσμα ο μοναδικός ήχος τους να έχει βρει στο ενδιάμεσο δεκάδες διάσπαρτους μιμητές ανά την Αυστραλία.

Διαλύθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του, ενώ αυτό το δεύτερο εγχείρημά τους δεν έτυχε διανομής εκτός της πατρίδας τους.

Από τις στάχτες τους ξεπήδησαν συγκροτήματα που συνέχισαν το θρύλο toy "Μεγάλου Αυστραλιανού Ήχου": οι Tek και Younger με τη συμμετοχή των Ron Asheton (πρώην κιθαρίστας των Stooges) και Dennis Thompson (πρώην ντράμερ των MC5) δημιούργησαν τους The New Race, o Younger τους The New Christs, υπογράφοντας παράλληλα παραγωγές σε μια σειρά σημαντικών δίσκων επιγόνων όπως οι The Celibate Rifles.

To "πνεύμα" του συγκροτήματος τρύπωσε με πολλούς τρόπους σε πολυάριθμα συγκροτήματα που έγραψαν ή εξακολουθούν να γράφουν τη δική τους ιστορία (the Lime Spiders, Hoodoo Gurus, Screaming Tribesmen κ.α.)

Το 1988 κυκλοφόρησε σε περιορισμένα αντίτυπα το box set Under The Ashes, που έκλεινε στα σπλάχνα του όλα τα ηχογραφήματά τους.

Το 1996, 15 ολόκληρα χρόνια μετά από την άδοξη διάλυσή τους, οι Radio Birdman ενώθηκαν ξανά με την αυθεντική σύνθεσή τους προς χάρη του Big Day Out.

H ανατολή της νέας χιλιετίας τους βρήκε να πραγματοποιούν ζωντανές εμφανίσεις ανά την Αυστραλία. Μία περιορισμένης έκτασης Ευρωπαϊκή περιοδεία οδήγησε σχεδόν όλες τις συναυλίες τους σε sold-out.

Το 2001 είδε το φως της δημοσιότητας η εξαιρετική συλλογή The Essential Radio Birdman: 1974-1978, που έθεσε τέλος στην 20χρονη επίσημη απουσία των άλμπουμ τους από τη διεθνή αγορά, εκτοξεύοντας εκ νέου το ενδιαφέρον του κόσμου για την ιστορική μπάντα στα ύψη.

Η επίσημη επανασύνδεση του σημαντικότερου συγκροτήματος που γέννησε ποτέ η Αυστραλία ήταν αλήθεια. Γεγονός που γρήγορα πιστοποιήθηκε από την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του πρώτου, μετά από 25 ολόκληρα χρόνια, νέου άλμπουμ τους.

Το Zeno Beach είδε το φως της δημοσιότητας περί το τέλος του καλοκαιριού του 2006 σε ΗΠΑ και Ευρώπη για λογαριασμό της Yep Roc.

Μαζί εμφανίστηκε και η συλλεκτική ευρωπαϊκή έκδοση σε βινίλιο από την Stickman Records.

Την παραγωγή υπέγραψαν οι Deniz Tek, Greg Wales και είναι δυναμίτης.

Στην Αυστραλία κυκλοφόρησε σαρώνοντας τα πάντα!

’λμπουμ της εβδομάδας στα μεγαλύτερα μουσικά ραδιόφωνα και έντυπα, αλλά και στο Νο 1 των charts, γκρεμίζοντας τους...Kaiser Chiefs!!!

Έμοιαζε απίστευτο, αλλά ήταν αληθινό: οι Radio Birdman πήραν την εκδίκησή τους 30 χρόνια μετά, ακόμα και επί σκηνής!

Η παγκόσμια περιοδεία τους ήταν αχανής: Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ, Ευρώπη, με διάρκεια 2,5 μηνών και περισσότερες από 40 ζωντανές εμφανίσεις...

Η σύνθεσή τους σκοτώνει: Deniz Tek (κιθάρα), Rob Younger (φωνή), Chris Masuak (κιθάρα), Pip Hoyle (κίμπορντς), Jim Dickson (μπάσο, σημαντική προϊστορία με Barracudas και Louis Tillett), Russell Hopkinson (σημαντική προϊστορία με You Am I κι ίσως ο καλύτερος ντράμερ της Αυστραλίας αυτή τη στιγμή).

Με αυτήν ακριβώς τη σύνθεση έβαλαν για πρώτη φορά φωτιά επί ελληνικού εδάφους: στο Aν Club το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2006!!!

Ήταν μια ανεπανάληπτη συναυλία που έγινε sold out και όσοι κατάφεραν να παραβρεθούν έκαναν λόγο για μια από τις σημαντικότερες ζωντανές εμφανίσεις που πραγματοποιήθηκαν ποτέ στην Ελλάδα.

Μετά από αυτή την αξέχαστη εμπειρία, οι προσευχές μα ς, ευτυχώς εισακούστηκαν και η θρυλική μπάντα επιστρέφει στην Ελλάδα!!!

Για δύο μοναδικές συναυλίες, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2007 στην Αθήνα (Αν Club).

Πρόκειται για μια υπόθεση που εξελίσσεται ακόμα παραμένοντας ανοιχτή και ταυτίζεται με την ίδια την πορεία και την ιστορία του Rock'n'Roll, οι θιασώτες του οποίου δεν μπορεί παρά να δώσουν ένα βροντερό "παρών" αυτό το Σαββατόβραδο. Opening act θα είναι οι Low Gravity, ένα από τα πιο σπουδαία ηλεκτρικά σχήματα που διαθέτει η χώρα μας αυτή την στιγμή.

Ραντεβού λοιπόν με την ίδια την ιστορία στο Αν Club, το Σαββατόβραδο της 27ης Οκτωβρίου 2007!

Δεν υπάρχουν σχόλια: