sxino

sxino

Πέμπτη, Μαρτίου 30, 2006

CAT POWER – THE GREATEST


Να λοιπόν, που η Cat Power ή Chan Marshall (στα αλήθεια), επιστρέφει με τον έκτο της δίσκο. Έκτο δίσκο στον οποίο αποφασίζει να αφήσει την κατάθλιψη και την γλυκιά γκρίνια που χαρακτήρισε τις Ροκ Ερμηνεύτριες από τα μέσα των 90’s και μετά. Εδώ λοιπόν αποφασίζει να παίξει πολύ πιο ώριμα, αλλά και με πιο εμπορικές διαθέσεις ταυτόχρονα. Πως γίνετε αυτό θα μου πείτε?
Παρατάς την κιθάρα και τα νιαουρίσματα , και παίρνεις στο στούντιο τους καλυτέρους μουσικούς του Memphis όπως Teenie Hodges (κιθάρα), Leroy "Flick" Hodges ,David Smith (μπάσο), Rick Steff (πλήκτρα), Jim Spake (σαξόφωνο), Scott Thompso (τρομπέτα). Έτσι μουσικά ο ήχος γίνετε πολύ στιβαρός και ξεφεύγει αρκετά από το ροκ του παρελθόντος. Από την άλλη η παραγωγή γίνεται πολύ πιο «περιποιημένη» για να μπορεί να «παίζεται» και στολίζουμε και Κανά δυο τραγούδια με μπιχλιμπίδια (βιολιά Κολ) μπας και κάνει Κανά single επιτυχία.
Παρόλα αυτά όμως το κύριο χαρακτηριστικό δίσκου παραμένει η απίστευτη φωνή της Marshall, η οποία πραγματικά σου στοιχειώνει την σκέψη για πολύ ώρα αφού τελειώσει το cd.
Η κοπέλα αυτή αν είχε την τύχη (και όχι μονό) με το μέρος της, είχε τα φόντα να την αναφέρουμε σήμερα ανάμεσα στις Patty Smith, Faithfull Pj Harvey κτλ. Αλλά βεβαία ποτέ δεν είναι αργά. Και με αυτό τον δίσκο θα αποκτήσει σίγουρα μεγαλύτερο κοινό. Και έχει όλο το χρόνο να καταξιωθεί σε πολύ ευρύτερους κύκλους.

Επιμύθιο: ήδη βάζει υποψηφιότητα για τα καλυτέρα του 2006.

rainboy

Δεν υπάρχουν σχόλια: