sxino

sxino

Δευτέρα, Μαρτίου 20, 2006

Jamie Lidell - Multiply


Οι περισσοτεροι θα πειτε Jamie Lidell, μα καλα εχουν ξαφυγει τελειως αυτοι στον rockstorm. Λοιπον και εγω απορουσα οταν μου ειπαν οτι ειναι απο τους καλυτερους δισκους που εχουν κυκλοφορησει τελευταια, αλλα μετα το δευτερο-τριτο ακουσμα αρχιζεις και πειθεσαι οτι ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η SOUL ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ. Εδω θα μου ξαναπειτε καλα τι soul μας τσαμπουνας εσυ, απο εναν οχι απλα και μονο λευκο, αλλα και αγγλο.
Εδω η μοναδικη απαντηση ειναι το μια δοκιμη θα σας πεισει.
Ο τυπος ειναι ταξινομημενος στην electronica, γιατι ξερετε ειναι απο τις "μοντερνου" τυπου "μουσικες ευφυιες, που ανακατωνουν τα παντα απο το pc τους, αλλα παιζουν και κανενα οργανο, φωναζουν και κανενα κολλιταρι για να βοηθησει, αλλα παιρνουν και το μικροφωνο και τραγουδαν. Ακους μια φωνη βγαλμενη απο 70's ηχογραφησεις, και απο πισω εναν σωρο ενδιαφεροντες πειραματισμους, οι οποιοι ξεκιναν απο το funk και φτανουν σε... "αλλους πλανητες".
Δυστυχως δεν ειχα ακουσει ουτε τις προηγουμενες του ηχογραφησεις, ουτε τον ειχα ακουσει στο περσινο synch ή στο Bios, αλλα τωρα ειμαι σιγουρος οτι δεν προκειτε να τον χασω. Οποτε και σεις μην χανετε χρονο και ακουστε τον το συντομοτερο δυνατο. Γιατι σε τελικη αναλυση ειναι ενας δισκος που συνδυαζει ολα αυτα που αγαπαμε (soul,funk,disco, pop, elevtronica, r'n'b, acid) με εναν τοσο δημιουργικο και μοναδικο τροπο, που δεν το αντιμετωπιζεις σαν ενα ακομα επιτηδευμενο μιξαρισμα συγγενων μουσικων ρευματων, αλλα σαν κατι πρωτοτυπο.
rainboy

1 σχόλιο:

lkrory21 είπε...

Ο τύπος είναι απίστευτος στα live! Ίσως η καλύτερη εμφάνιση στο Synch πέρυσι μετά τους Liars. Και το Multiply σαφώς δισκάρα!