sxino

sxino

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2006

LIVE REPORT 25/3 RED SPAROWES, GARDEN BOX


Αυτό κι αν ήταν αντισυμβατικό live. Τι ακριβώς εννοούμε θα προσπαθήσουμε να το περιγράψουμε στη συνέχεια αν και η όλη εμπειρία χάνει την ζωτικότητα της μέσα στις λέξεις. Να ξεκινήσουμε λοιπόν σημειώνοντας ότι το An εκείνο το βράδυ ήταν γεμάτο κάτι που καταμαρτυρεί την ανάγκη του κόσμου να παρακολουθήσει διαφορετικές από τα “συνηθισμένα” μπάντες. Ξεκινούν οι GARDENBOX, οι οποίοι έχοντας πάρει αρκετά καλές κριτικές από τα μουσικά μέσα γεννούν μια περιέργεια και για την συμπεριφορά τους επί σκηνής. Δεν νομίζω ότι κανείς θα καταλάβαινε ότι επρόκειτο για support αν πριν δεν το γνώριζε, καθώς τα άτομα παράγουν μουσική έτοιμη να σε ταξιδέψει ανά πάσα στιγμή. Πολυσύνθετη σε ήχους με έντονες δόσεις ψυχεδέλειας κλιμάκωνε τη διάθεση του ακροατή και του γεννούσε δυνατά συναισθήματα. Να σημειώσουμε τη διακριτική παρουσία των τεσσάρων μαυροντυμένων μουσικών, οι οποίοι σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας άφησαν την μουσική καθώς και τα video μέσω projector που τη συνόδευε να επικοινωνούν με το κοινό. Πολλά μπράβο και καλή συνέχεια… που στο εν λόγω live ήταν δεδομένα καλή και μάλλον αρκετά ταξιδιάρικη αφού οι RED SPAROWES (μέλη Isis και Neurosis μεταξύ άλλων) έδειξαν εξ’ αρχής τη διάθεση τους να καρφώσουν τα ηχοτοπία τους στο μυαλό μας. Συνοδεύοντας και αυτοί τη μουσική τους με αρκετά μελαγχολικές σκηνές μέσω video χάρισαν στο κοινό, που παρακολουθούσε σιωπηλό και προσηλωμένο, έντονες στιγμές συναυλιακής τέρψης. Για περίπου μια ώρα και είκοσι λεπτά κυριολεκτικά μας βομβάρδιζαν ήχους και εικόνες και μας ευχαρίστησαν τόσο ώστε να επιζητούμε επίμονα την παραμονή τους επί σκηνής κάτι που δεν έγινε λόγω σπασμένων χορδών σε μία από τις τρεις κιθάρες. Το live σου έδινε την εντύπωση διαστημόπλοιου έτοιμο για εκτόξευση… Τελικά εκτοξεύτηκε και μας πήγε ένα μαγευτικό ταξίδι!

Υ.Γ. Αξιοσημείωτο και θετικό κατά την άποψή μας ήταν το γεγονός της ύπαρξης οπαδών διαφορετικών μουσικών κόσμων… έβλεπες από death-άδες μέχρι alternative-άδες και όχι μόνο.

mushroom freaks

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

όπως τα περιέγραψες, ήταν ταξιδιάρικα εντελώς (επίσης ακούστηκε οτι ο session κιθαρίστας δεν ήξερε άλλα κομμάτια και για αυτό δεν έπαιξαν παραπάνω :D )