sxino

sxino

Πέμπτη, Μαρτίου 09, 2006

Xploding Plastix - Amateur Girlfriends Go Proskirt Agents


Διαβαζωντας εναν τετοιο τιτλο καπου στο ιντερνετ, το μυαλο μου θα πηγαινε σε πορνοσαιτ. Αλλα η αληθεια ειναι διαφορετικη καθως προκειτε για την "μαλλον" πιο διαδεδομενη κυκλοφρια του Νορβηγικου ντουετου των Hallvard W Hagen ,
Jens Petter Nilsen, που ουσιστικα παιζουν σε αυτο τα δισκακι τα παντα.
Και εγω ημουν περιεργος να δω τι θα παιζουν δυο νορβηγοι, με ηλεκτρονικες ριζες και ψυχεδελικης αισθητικης εξωφυλο. Και πραγματικα το ακουσμα ηταν μια εκπληξη. Αν επρεπε καπου να καταταχθει, θα εμπαινε αναμεσα στην acid jazz και το triphop. Αλλα η πραγματικοτητα ειναι πιο πολυπλοκη καθως στιγμες τα samples ειναι τελιεως latin, ενω το μπασο στην μεγαλυτερη διαρκεια του album ειναι τελειως funky. Σε καποιες στιγμες γινετε επισης, ενοτνα κινηματογραφικο. Ενα εντονα λοιπον πειραματικο, αλμπουμ, που σε στιγμες θα μας θυμιζει πολλυ γνωστα πραμματα, αλλα με εναν τελειως διαφορετικο τροπο. Τραγουδια , οχι σε πολυ υψηλες ταχυτητες, που σε ταξιδευουν με εναν μονδικο τροπο, και δημιοργουν μια τελειως διαφορετικη ατμοσφαιρα στον χωρο που ακουγονται. Βεβαια δυστυχως, καπου προς το τελος κανει κοιλια ο δισκος, και νομιζεις οτι αρχιζει να επναλαμβανετε, αλλα αυτο δνε αναιρει, την πρωτοτυπια του.
Ο δισκος κυκλοφορησε το 2001, καα απο τοτε εχουν κυκλοφηρησει αρκετο υλικο (το οποιο θα ψαξω να βρω), αλλα δεν ειχε αντστοιχηση επιτυχια εκτος των συνορων της Νορβηγιας. Παρολαυτα το σαιτ τους www.xplodingplastix.com ειναι πολυ ενδιαφερον και διαθετει και προσβαση στο υπολοιπο υλικο τους.
ΥΓ. ευχαριστω την Lil' Eleni, που μπορει να μην εχει γραψει ακομα τιποτα, αλλα μου εδωσε αυτο το δισκακι να ακουσω.

rainboy

Δεν υπάρχουν σχόλια: