sxino

sxino

Τρίτη, Ιουνίου 20, 2006

Blaxploitation precious


Shaft
Μια ταινία από τις πιο γνωστές και επιτυχημένες του είδους(1972), η οποία ένταξε τον ντετέκτιβ Shaft στον κατάλογο των cult χαρακτήρων. Το soundtrack υπογράφει ο εξαιρετικός σε όλους μας Isaac Hayes(του οποίου αναμένεται και η συναυλία στην Αθήνα) και θεωρείται μια από τις χαρακτηριστικές στιγμές της πορείας του. Το μοτίβο του δίσκου, εξαιρώντας τα κλασικά “Shaft” και “Do your thing” τα οποία και έχουν πιο έντονο το στοιχείο του funk,πλαισιώνεται από απαλές μελωδίες με ωραία ροή έτσι ώστε να μην δημιουργούν κοιλία στο άκουσμα. Το cd εκτός από την πολύ καλή τιμή του περιέχει και βιντεάκια με αποσπάσματα από συναυλίες της εποχής με funk και soul καλλιτέχνες της εποχής.



Superfly
Αναμφισβήτητα το κορυφαίο soundtrack στο τομέα των blaxploitation ταινιών και σίγουρα η καλύτερη στιγμή στη καριέρα του Curtis Mayfield.Μέσα στο διπλό δισκάκι θα συναντήσουμε κλασσικά αριστουργήματα της funk όπως το little child running wild,pusherman,give me your love,no thing on me(cocaine song) και το ομώνυμο superfly.Δεν λείπει απο κάθε αξιοπρεπή δισκοθήκη.





Bullit
Κλασική ταινία του είδους με τον μοναδικό Steve Mc queen στο ρόλο του ντετέκτιβ Bullit.Πολύ ωραίες μουσικές από τον Lalo Schifrin με βασικές επιρροές από funk,jazz και ποπ. Kλασσικό main theme.Αξίζει μόνο και μόνο για να θυμηθούμε τη κλασσική σκηνή καταδίωξης με την μαύρη mastang!







Black caesar
Η ταινία γυρίστηκε το 1973 και καθιέρωσε στον James Brown τον τίτλο “The Godfather of Soul”.Το album ηχογραφήθηκε σε διάφορες πόλεις με ποικιλία μουσικών όπως οι Jb’s, Jabo Starks, Fred Thomas και Jimmy Nolen.Περιέχει κλασικές επιτυχίες όπως το The Boss, Mama feelgood και το Like it is, like it was.O δίσκος είναι κλασικό funk με τον James Brown να φλερτάρει σε ορισμένα με το rap.Όπως είχε πει και ο ίδιος ο καλλιτέχνης όταν έφτιαχνε τον δίσκο “I had to make it funky”.

1 σχόλιο:

elaine x είπε...

ok, Google's translator doesn't do Greek yet ... so i have no idea what you said, but i love all of these records! thanks for keeping the music going!
peace & harmony,
elaine
'freedom must be exercised to stay in shape!'
www.funkthis.biz