sxino

sxino

Παρασκευή, Ιουνίου 02, 2006

Euro Jazz ή Τζαμπατζαζ fest


Δυστυχως δεν εχω βρει το προγραμματακι σε ηλεκτρονικη μοργη για να το ανεβασω.

Αλλα οποια μερα και αν πας θα περασεις καλα. Ολη η ΑΘηνα ειναι εκει περα. Εχει τρεια σχηματα καθε βραδυ (στις 9 στις 10 και στις 11) και αμα βαριεσαι αυτον που παιζει τωρα, αραζεις καπου μεσα στην τεχνοπολη.
Βλεπεις γνωστους και χαρουμενες φατσες και περνας καλα.
Ολα αυτα μεχρι την κυριακη βεβαια.
Αλλα το μυστικο του δεστιβαλ ειναι οτι εχει τα τζαζ&τζαζ με τα εκπληκτικα τους cd 5 ευρω. Θα μου πεις σιγα το 1 ευρω διαφορα. Λαθος γιατι εγω σνα τσιγγου νης δεν το περνω απο το περιπτερο και σταμπαρω πια τευχη θελω. Οποτε καθε ιουνη περνω τα 5-6 τευχη του περασμενου χρονου που ηθελα, και αντι για 36 ευρω δινω 30. Καλος τσιγουνης ειμαι.
βεβαια το περιοδικο ειναι πραγματικα το πιο ενημερωμενο και προσεγμενο που κυκλοφορει. Παροτι δεν ειμαι ειδικος του ειδους, νομιζω οτι ειναι το μοναδικο μουσικο περιοδικο που αξιζει να κυκλοφορει.
Τελικα πηγα χτες το βραδυ. Αλλα προλαβα δυο τραγουδια απο τον ισπανο που επαιζε flamenco jazz. μετα ηταν ενς τυπος απο το Λουχεμβοργο που τον βρηκα κομματακι βαρετο για live. Και μετα βγηκε ο αρχοντας Enrico Rava, ο ιταλος τρομπετιστας που πραγματικα μαγεψε τα πληθη. Με 50 χροναι ενασχολησης με το σπορ, ηξερ πραγαμτικα τι εκανε. Βεβαια ηταν πολυ ευγενικο απο μεορυς του που εδινε χωρο σε ολη την μπαντα, και αφηνε και τα αλλα οργανα (τρομπονι ντραμς) να σολαρουν οσο και αυτος, εως και περισοτερο σε καποιες στιγμες, αλλα θα προτιμουσαμε να ακουγαμε λιγο περισοτερο τον ιδιο.
Αυτος ο θεσμος ειναι πραγματικα παρα πουλ καλος. Γιατι πραγματικα μεσα στην σαβουρα που προβαλεται απο τα ΜΜΕ, και τις δισκογραφικες, ειναι μια οαση. ενας τροπος να ακουστουν και αλλα ειδη σε ενα ευρη μουσικο κοινο. Οι μισοι που πανε στο γκαζι καθε χρονο, δεν θα πληρωναν ποτε για να δουν συναυλια τζαζ. Και καποιοι δνε θα ξανακουσουν ολο το χρονο. Παρο ολα αυτα καποιοι θα ν αοιξουν τα αυτια τους.
δεν το παιζω ψαγμενος. απλα πιστευω οτι υπαρχουν και αλλα ειδη που αξιζουν να ειναι κομματι της ζωης μας, και να μην γινονται μουσειακα κομματια. Η τζαζ λοιπον ειναι μια μουσικη κατι βαση για το λαο. Δεν ειναι για το εμγαρο μουσικης. Στην ελλαδα προτοακουστηκε τζαζ απο ορχηστρες που ειχε οργανωσει το ΕΑΜ στο βουνο. Στην αμερικη στιγματιστικε απο τους μαυρους η τζαζ. Σημερα ομως τεινει να γινει απολιθωμα τους παρελθοντος και background μουσικη για την ελιτε (200 ευρω ειστηριο στο εμγαρο για μια συναυλια).
ασ ελπισουμε το ΤζαμπαΤζαζ να ανοιγει το δρομο και για αλλα τετοια χαπενινκγ που θα ανοιξουν ενα διαφορετικο δρομο στην ελληνικη μουσικη σκηνη.
Σε λιγες μερες και η γιορτη της μουσικης στους δρομους της Αθηνας.
rainboy

Δεν υπάρχουν σχόλια: