sxino

sxino

Τετάρτη, Μαΐου 09, 2007

Τα μετά Legalize Fest...



Το κείμενο μας το έστειλαν τα παιδιά από τους Ιλιόσπορους και το παραθέτουμε όπως είναι:
Όταν οι ουτοπίες μας γίνονται πραγματικότητα κάποιοι χάνουν τον ύπνο τους και συκοφαντούν...
Το γεγονός είναι ότι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι διεκδίκησαν τα αυτονόητα δικαιώματά τους για αυτοδιάθεση και ελευθερία επιλογής, γιορτάζοντας και χορεύοντας στο 3ο αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Μάη στην Πανεπιστημιούπολη στα Ιλίσια. Ένα φεστιβάλ με πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, εκθέσεις ζωγραφικής, σκίτσων και graffiti, προβολές, πολλούς πάγκους με βιολογικά προϊόντα, χυμούς, φαγητά και γλυκίσματα, ενημερωτικά περίπτερα και χαμογελαστούς νέους ανθρώπους όλων των ηλικιών.
Συντηρητικές Κασσάνδρες, από αναχρονιστικά κόμματα και τους καθοδηγούμενους φοβισμένους νεολαίους τους που ετοιμάζονται να μαζέψουν κουκιά στις ερχόμενες φοιτητικές εκλογές μέχρι μερίδα του Τύπου που θα έχει άμεσο συμφέρον από την κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου καθώς και του δημόσιου-δωρεάν χαρακτήρα του, έσπευσαν να κατηγορήσουν την διοργάνωση για διαφήμιση και διακίνηση παράνομων ουσιών στο ναρκο-φεστιβάλ όπως το χαρακτήρισαν. Τηλεοπτικά κανάλια σε μια προσπάθεια συκοφάντησης χρέωσαν στην διοργάνωση ακόμα και ένα μεμονωμένο περιστατικό έξω από το χώρο του Πανεπιστημίου όπου κάηκαν δύο αυτοκίνητα. Αφού δεν κατάφεραν να μας απαγορεύσουν να κάνουμε το φεστιβάλ στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης (είναι χαρακτηριστικό ενώ είχαμε στείλει ενημέρωση- αίτηση για χρήση του χώρου δύο μήνες πριν το φεστιβάλ μας απάντησαν αρνητικά από την Πρυτανεία μόλις μια βδομάδα πριν την έναρξη με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να κάνουμε κατάληψη του χώρου) έβαλαν τα δυνατά τους να συκοφαντήσουν την διοργάνωση.
Ένα έχουμε να τους απαντήσουμε. Φτάνει πια υποκριτές! Είσαστε επικίνδυνοι για την κοινωνία και τη δημοκρατία μας. Η παραπληροφόρησή σας δεν πείθει και τα τουλάχιστον 10.000 άτομα που στήριξαν το αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ είναι μια ζωντανή απόδειξη.
Όσοι στηρίζουν την απαγόρευση, την καταστολή αλλά και το σάπιο σύστημα που την συντηρεί είναι ύποπτοι για εγκλήματα κατά τις ανθρωπότητας. Θέλουν μια κοινωνία υπόδουλη στις απαγορεύσεις, λοβοτομημένη και καθοδηγούμενη.
Το παράδειγμα της Ολλανδίας όχι μόνο δεν έχει να δείξει 250% αύξηση της χρήσης όπως φαίνεται σε απαράδεκτη δήλωση νεολαίας κόμματος που παραπληροφορεί ασυστόλως, αλλά σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Ολλανδικής Κυβέρνησης και δημοσιογραφικές έρευνες υπάρχει κατακόρυφη κατά 48% μείωση του αριθμού των εξαρτημένων από το σύνολο των ελεγχόμενων ουσιών από 35.000 το 1980 σε 19.000 το 1999 και κατακόρυφη μείωση του αριθμού των θανάτων που είχαν αμέσως ή εμμέσως, ως αιτία τους τη χρήση οποιασδήποτε ελεγχόμενης ουσίας από 73 το 1980 σε 52 το 1990 και σε 40 το 1999 ή κατά ποσοστό 45,2%. Τα πιο πρόσφατα στοιχεία μάλιστα δείχνουν ότι υπάρχει σχεδόν 80% μείωση του αριθμού νέων χρηστών!
Η τεράστια και πέρα από κάθε προσδοκία επιτυχία του φεστιβάλ απέδειξε ότι το κίνημα για δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές περί εξαρτήσεων είναι δραστήριο και στην Ελλάδα και αλληλέγγυο με το παγκόσμιο κίνημα που το 2007 επεκτάθηκε σε περισσότερες από 250 πόλεις. Οι χιλιάδες του κόσμου που συμμετείχαν βροντοφώναξαν ότι η αλλαγή της νοοτροπίας μας και των πολιτικών περί «ναρκωτικών» ουσιών είναι επιτακτική στα πλαίσια της μείωσης της βλάβης για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα, για να αποτρέψουμε τους νέους χρήστες και για να μην στέλνουμε αθώους ανθρώπους στη φυλακή. Όσοι στηρίζουν την απαγόρευση επιδιώκουν προφανώς τα αντίθετα αποτελέσματα.
Άντε και του χρόνου το πρώτο Σάββατο του Μάη θα είμαστε πάλι εδώ. Όχι μόνο δεν μας βλάψατε αλλά μας κάνατε δυνατότερους. Γεια μας...

Ηλιόσποροι, 8 Μάη 2007
mushroom freaks

Δεν υπάρχουν σχόλια: