sxino

sxino

Τετάρτη, Μαΐου 30, 2007

Taper Friendly


Οι μουσικοί δεν είναι όλοι αναφανδόν με την πλευρά των εταιριών απέναντι στους μουσόφιλους. Έτσι παρότι υπάρχουν παρά πολλοί που ηγούνται της εκστρατείας εναντία στην «πειρατεία», πρόσφατα έχει δημιουργηθεί και ο, συνεχώς διευρουμενος, κύκλος των taper friendly μουσικών.

Τι σημαίνει αυτό;

Ότι επιτρέπουν στο κοινό των συναυλιών τους να φωτογραφίζει, να ηχογραφεί ή και να βιντεοσκοπεί τις συναυλίες τους, και στην συνεχεία να προωθηθεί τα αποτελέσματα αυτά των δράσεων, υπό την προϋπόθεση να μην αποκομίζει κέρδος από αυτή τη διαδικασία. Δηλαδή γράψε σε cd την ηχογράφηση σου, δώσε την στους φίλους σου, ανέβασε την ακόμα και στο δίκτυο, αλλά μην την πουλήσεις.

Αυτή η μέθοδος είναι πολύ ενδιαφέρουσα, γιατί και σταματάει, σε ένα βαθμό, την τρελά κατάσχεσης μηχανών και λοιπών συνεργών σε συναυλίες (αφού έτσι και αλλιώς με τα κινητά δεν ελέγχεται πια), αλλά απαλλάσσει και τα συγκροτήματα και τους μουσόφιλους από το κύκλωμα των bootlegs. Ήδη έχουν αρχίσει να δημιουργούνται κοινότητες στο ιντερνετ που ανταλλάσουν τέτοιες ηχογραφήσεις. Δες εδώ

Αλλά το πιο ενδιαφέρον είναι το ποσά πολλά συγκροτήματα έχουν γίνει taper friendly όπως The Allman Brothers Band , ...And You Will Know Us by the Trail of Dead, Αudioslave , Björk , The Cure , Dream Theater , Fugazi , Godspeed You! Black , Grateful Dead , Iron Maiden , Mark Knopfler , Manu Chao , The Mars Volta , Metallica (αφου ηγηθήκαν πριν μερικά χρονιά της «αντί-πειρατικής» εκστρατείας) , Mogwai, Patti Smith , Pearl Jam, Queens of the Stone Age , Radiohead , Rage Against the Machine , Red Hot Chili Peppers , R.E.M , Slipknot , The Smashing Pumpkins , Tom Waits , U2.

Εδώ και εδώ μπορείτε να βρείτε μια πιο πλήρη λίστα , και γενικά πριν εξοπλίστε με πανάκριβο εξοπλισμό και πάτε στην συναυλία, καλό είναι να μελετήσετε από το δίκτυο, τι ακριβώς επιτρέπει ο καθένας, γιατί υπάρχουν π.χ. περιπτώσεις που η απαντά θέλει να αφήσει το κόσμο να τα κάνει, αλλά επεμβαίνουν οι manager κτλ.

Καλή μελέτη λοιπόν!!!

rainboy

Δεν υπάρχουν σχόλια: