sxino

sxino

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 13, 2006

I'm from Barcelona - Let me introduce you my friends


Ενταξει ακουγετε σαν ατακα ελληνα καμακι, που ψηνει τουριστρια για τριο (και βαλε) (ενταξει αν αλλαξεις το τοπονυμιο προφανως).
Ναι αλλα τωρα σκεψου οτι ειναι σουηδοι απο το Jönköping, και ειναι 29 ατομα.
Τι παιζουν;;;;
Indie-pop.
Ο εγκεφαλος του συγκροτηματος ειναι ο Emanuel Lundgren, ο οποιος εγραψε τα τραγουδια, και ηχογραφησε τον δισκο. Οι υπολοιποι 28 ηταν φιλοι του, που περνωντας απο το σπιτι ηχογραφουσαν και κατι (ακορντεον, αρμονιο , μπαντζο κ.ά.) αλλα κυριως τραγουδουσαν. Ετσι το κυριο χαρακτηριστικο του δισκου ειναι οι πολυφωνιες.
Ναι καλα καταλαβατε το αλμπουμ ειναι σπιτικο-χειροποιητο. Το εχουν γραψει στο σαλονι του τυπου.
Ναι καλα καταλαβετε, οταν πανε να παιξουν σκανε 29 μαντραχαλοι, στην σκηνη και οι περισοτεροι μονο τραγουδανε, και μαλιστα ειναι ξανθοι, και κοκκινοτριχηδες βορειοευρωπαιοι, και τραγουδανε οτι ειναι απο την Βαrcelona.
Τα κομπλεξ των σουηδων.
Αν εξαιρεσεις το σουηδικο death, ειναι οτι πιο ενδιαφερον εχω ακουσει απο σκανδιναυικη χωρα, εδω και πολλα χρονια (πλακα κανω).


εδω το βιντεακι του WE ARE FROM BARCELONA, το οποιο ειναι επικα ηλιθιο, μαλιστα μου θυμιζει του βιντεο του we are stars (εκεινα τα 80'ς φιλανθρωπικα). Ομως το κομματακι σου κολλαει απιστευτα.
Και ετσι ειναι το υπολοιπο αλμπουμ, το οποιο σου κανει να εχεις ενα ηλιθιο χαμογελο, και χαζοχαρα γενικα.
Ενταξει ειπαμε ποπ ειναι (εστω και ιντυ) αλλα εχει την πλακα του.
Και οι στιχοι ειναι απλοι καθημερινοι , μιλανε για τα πληκτρα του κασετοφωνου, για καθυστερηση στον υπνο και συλλογες γραματοσημων, κτλ.

1 σχόλιο:

Sadie είπε...

Ayta xreiazomaste en mesw eksetastikis. Ti kalytero?

To tragoudaki "Ola Kala" to proseksate?