sxino

sxino

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30, 2006

Lily Allen - Alright, still

Το νεο Hype, με την ανακαλυψη των νεων ταλεντων μεσω διαδυκτυου, και ειδικα του myspace, εχει βαρεσει κοκκινο.
Το τελευταιο θυμα;
η "μικρη" Λιλυ απο το Λονδινο.
Μουσικοκριτικοι απο ολο τον κοσμο ανταγωνιζωνται για την ανακαλυψη στο myspace, ενω ο πρωτος της δισκος, και το σαιτ σπανε ταμεια. Εχει γινει νουμερο ενα στην αγγλια.
Η μικρη ειναι κόρη του βρετανού κωμικού Keith Allen, και γενικα στα 21 της εχει ζησει απο την καλη και την αναποδη, ολη την νεανικη ζωη του λονδινου (και προφανως εχει τις ακρες της στον καλλιτεχνικο κοσμο).
γραφει λοιπον τα πρωτα της τραγουδια σε ψιλο-ποπ στυλακι, αλλα με επιροες απο τα παντα (οπως αρμοζει στα παιδια αυτη της γενιας που ειναι "ακομπλεξαριστα" και καλα), και χωνει απλα στιχακαι για την καθημερινοτητα της. Δηλαδη το σημερινο λονδινο, το clubbing και της γκομενικης συμπεριφορες νεου τυπου.


στο smile η τσαμπυκαλεμενη γκομενα νεου-τυπου παιρνει σαδιστικα εκδικηση απο τον πρωιν της
στο Knock 'Em Out εχουμε μια σκηνη καμακιου σε κλαμπ με στυλ θελω το τηλεφωνο σου τωρα
στο LDN περιγραφει το αστικο τοπιο του λονδινου
στο Everything's Just Wonderful μιλα για τα αγχη της γενιας της (γκομενοειδη)
στο Not Big παλι χωνει σε πρωην της (προφανως φαινετε τι υπαινισετε)
στο Friday Night για το πως μαλακιζονται στις εξοδους με την παρεα της
Shame For You για τον γκομενο της
Littlest Things για τον πρωην της, και πως λιωναν μπορστα στο dvd
Take What You Take για τον τυπο που της κολλαει
Friend Of Mine για την φιλη της που εγινε λεσβια
και στο Alfie για τον αδελφο της που την πινει ολη μερα.


απο οτι καταλαβαινετε απο αυτη την περιγραφη, με το σωστο μαρκετινγκ, και με στοιχειωδως πιασαρικες μελωδιες, καταφερε να ενθουσιασει την αγγλικη νεολαια, που ειδε τον εαυτο της μεσα στα τραγουδια. τα τραγουδια του girl next door (που δεν ειναι και ασχημη) και μας τραγουδαει για τις κραιπαλες και τα οργια της γενιας μας, και κωδικοποιει με εναν πρωτολειο τροπο τις συμπεριφορες της γενιας της.

στην ελλαδα ομως η νεολαια δεν ζει ακριβως ετσι, οποτε μπορουμε να διασκεδασουμε απλα με τις χαρουμεενς μελωδιουλες, και να φανταζομαστε τις μαλακιες που κανουν τα μαλακισμενα συνομιληκα αγγλακια καθε βραδυ.

ο δισκος ειναι ηδη επιτυχια, και μαλλον δεν θα να γινει η λιλυ, η σταρ-αντισταρ αυτης της γενιας, το λιγοτερο στην αγλλια, και πιθανως και πιο περα.

αν ψαχνετε για καλη μουσικη παρακαψμτε την, αν αναζητατε να κατανοησητε το hype τηςεποχης ειναι ενα εξοχο παραδειγμα


rainboy

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Free music? Of course! But free music? Yes, its possible. Everybody who has ever surfed the Net knows that music can be downloaded freely. Although there are many questionable sites that offer free music, you do not have to do anything illegal to find good music on the Web.
What I learned over the years from my music previews experience is that one may never find absolutely free music! If you download free online music and you are not charged at all for your purchased music there must be something wrong or
illegal. So, where can you download free and legal MP3? Below are some great sites where you can download good music without having to break the law.
Preview Free Music Audio Services and Download Online Free Music Legal
Absolutely Free Music