sxino

sxino

Σάββατο, Απριλίου 15, 2006

BABYLON CIRCUS – DANCES OF RESISTANCE


Να και κάτι που πρώτοι παρουσιάζουμε στην Ελλάδα (καθώς άμα αναζητήσεις στο Google, δεν υπάρχει τίποτα γραμμένο στα ελληνικά). Λοιπόν οι Babylon Circus είναι μια ζωντανή μουσική κολεκτίβα από την Lyon, που υπάρχει από το 1995, με αρκετές αλλαγές μελών, με 4 δίσκους, και εκατοντάδες συναυλίες σε αυτά τα χρονιά. Το μουσικό τους στυλ, είναι πραγματικά ένα τσίρκο. Ένα πολύχρωμο μωσαϊκό, από δεκάδες μουσικά είδη, και παραδόσεις, παιγμένα με έναν ειδικό τρόπο. Με έναν τρόπο σαν να είσαι όντως σε ένα τέτοιο θέαμα (τσίρκο) και να ακούς διαφορές μουσικές. Περίεργο ε???? Πως γίνετε να είσαι στο τσίρκο και να ακούς μουσική???
Ούτε εγώ μπορώ να πω με σαφήνεια, αλλά άμα θυμηθείτε το live hell at pachinko των Mano Negra, θα αρχίσετε να καταλαβαίνετε με την μοιάζει. Τώρα ξεχάστε ότι ακούτε τους Mano Negra στο Τόκυο, και σκεφτείτε ότι ακούγεται μια γαλλική κολεκτίβα, σε ένα αντιπολεμικό φεστιβάλ, κάπου στην κεντρική Ευρώπη, απόγεμα καλοκαίρι. Τώρα μάλλον έχετε μια αρκετά πιο σαφή εικόνα για το πώς ακούγονται οι Babylon circus. Βεβαία αυτός ο δίσκος ηχογραφήθηκε πριν 2 χρονιά, και ταιριάζει πιο σ εκείνες τις μέρες.
Πως περνάνε τα χρονιά!!!! Πριν 3 χρονιά τέτοιο καιρό ήμασταν καθημερινώς στον δρόμο κόντρα στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράκ. Ετοιμαζόμασταν να πάμε στην Θεσσαλονίκη τον Ιούνη, και συζητάγαμε, για το αν έχει δημιουργηθεί ή τέλος πάντων δημιουργείται, το «κίνημα των κινημάτων», το «πολύχρωμο» κίνημα της αντί-παγκοσμιοποίησης κτλ. Αυτό το κίνημα τότε σημαδεύτηκε και τα «πολύχρωμα» τραγούδια που του ταίριαζαν. Μanu Chao κτλ. Τώρα που πέρασαν τα χρονιά, η οποία απατηλή αισιοδοξία για τέτοια κινήματα, έχει ξεχαστεί, και είναι ξεκάθαρες οι πολιτικές θέσεις όλων, και τώρα που φαίνεται ότι δεν είναι το ίδιο, οι Ζαπατιστας, οι Βασκοι, οι Νεπαλεζοι, οι Παλεστινιοι, οι Βενεζουελανοι, οι Κουβανοι, και ο Προντι, το ΚΚΓ, το ΚΚΙ κτλ, έμεινε να θυμόμαστε με χαμόγελο εκείνες τις ημέρες.
Και αυτό το χαμόγελο γίνετε μεγαλύτερο όταν ανακαλύπτεις τους Babylon Circus. Μουσική βγαλμένη από τότε, γραμμένη σε 2 γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά), μουσική για να σου θυμίζει εκείνες τις μέρες, (άλλωστε το πρώτο track είναι συνθήματα από πορεία εναντία στον πόλεμο στο Ιράκ), και όλα τα τραγούδια αναφέροντα σε παρόμοια θέματα, άλλοτε τελείως φανερά, και άλλοτε αλληγορικά Από κει και πέρα η μίξη, ska, reggae, jazz, και πιο ethnic στοιχειων, σε μια καρναβαλική ατμόσφαιρα, δεν σε ξενίζει ιδιαιτέρα. Αντιθέτως πια σου φαίνεται τελείως φυσιολογική. Προφανώς οι Babylon Circus δεν ανακάλυψαν αυτό το είδος, ούτε κάνουν τίποτα αλλά τώρα που καλοκαιριάζει, άλλο που δεν θέλουμε να ανακαλύπτουμε τέτοια δροσερά πραγματάκια, με χαρούμενη διάθεση.
Λοιπόν το cd, από ότι κατάλαβα δεν έχει διανομή στην Ελλάδα. Στην Γαλλία πωλείται προς 8,99 ευρώ, και δεν ξερώ τι χρεώνουν σε μεταφορικά. Σε διαφορά p2p μπορείτε να το βρείτε γενικά. Ενώ περισσότερες πληροφορίες στο site τους, το οποία με τα flashakia, μου έσπασε γενικώς τα νεύρα. εναλλακτικα δοκιμαστε στο myspace

rainboy

Δεν υπάρχουν σχόλια: