sxino

sxino

Τρίτη, Απριλίου 18, 2006

ISLANDS – RETURN TO THE SEA



Λοιπόν να που ο Καναδάς προσπαθεί να παίξει μπάλα, για τα καλά στην μουσική σκηνή. Μετά τους Arcade Fire έρχονται οι Islands, με πολύ κέφι. Βεβαία δεν είναι καινούργιο συγκρότημα, καθώς προηλθαν από τις στάχτες των Unicorns, οι οποίοι είχαν κυκλοφορήσει το 2003 ένα δίσκο γενικά αποτυχημένο, (μονό το pitchfork τον είχε εκτιμήσει τότε),
Αλλά τώρα «γύρισαν στην θάλασσα» με σκοπό να σαλπάρουν για άλλες θάλασσες. Για πράμματα που δεν έχουμε συνηθίσει στο ροκ. Αισιοδοξία και χαρούμενη διάθεση. Το Brian Wilson θυμάμαι τώρα. Ίσως αν ήταν σήμερα νέος, να έγραφε ένα τέτοιο δίσκο (αντί του Pet Sounds). Αλλά δεν είναι. Έτσι Ιράν αυτά τα παλικαριά να γράψουν ένα δίσκο διαφορετικό από αυτά που πάντα συνήθως ακούμε. Μάλλον εύκολα θα τους χαρακτηρίσουμε Pop, καθώς όντως σε πολλά σημεία είναι ένα πολύ ελαφρό άκουσμα. Αλλά άμα το δεις πιο προσεκτικά, έχει μια σειρά από εναλλαγές, και περάσματα που με τίποτα δεν θα ταίριαζαν σε πόπ αισθητική.
Αν πρέπει να το χαρακτηρίσω τελικά κάπως, θα έλεγα ότι είναι pop για ροκάδες. Όχι βεβαία ότι εύκολα πιασαρικα χιτακια. Αλλά είναι σαν να έχεις πάρει ροκ διαίτης.

rainboy

Δεν υπάρχουν σχόλια: